Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurskenmerken Frankrijk

Frankrijk

Er is één beurs in Frankrijk, de Paris Bourse. Paris Bourse maakt gebruik van één elektronisch handelssysteem waarmee alle aandelen verhandeld kunnen worden. In 2000 is de Parijse beurs (CAC) gefuseerd met die van Brussel en Amsterdam tot de Euronext-beurs. Hierdoor is een beurs met een groot belang en bereik binnen en buiten Europa ontstaan.

Munteenheid De euro (EUR)
Beursnaam Euronext Parijs (EFP)
Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.35 uur (lokale tijd)
(optiebeurs tot 17.30)
Assortiment Aandelen die onderdeel zijn van één van de volgende indices: CAC40, CAC MID60, CAC NEXT-20
Uiterste tijdstip voor order opgave dezelfde dag: Internet Bankieren: tot vijf minuten voor beurssluiting.
Dagorders opgegeven ná sluitingstijd van de beurs, worden de volgende beursdag aangeboden. Uitgevoerde optie orders worden de volgende dag voorbeurs bekoerst. U moet dus in de regel 1 dag langer wachten (tot de volgende ochtend) om te zien of betreffende orders zijn uitgevoerd. Raadpleeg uw orderstatus zorgvuldig.
Voorwaarden Bij het opgeven van een order bepaalt de broker op welke beurs de order geplaatst wordt. Een uitgebreide uitleg van ons uitvoeringsbeleid leest u op de pagina over onze voorwaarden.
Koersnotatie In decimalen tot twee of drie cijfers achter de komma
Valutaire verwerkingsduur 2 werkdagen na het verwerken van uw opdracht (Trade + 2)
Beurs gesloten in 2018
  • 30 maart
  • 2 april
  • 1 mei
  • 22 juni
  • 24 december (Halve dag tot 14:05 uur)
    25 en 26 december (Kerstmis)
    31 december (Halve dag tot 14:05 uur)
Houd er rekening mee dat als u een dagorder plaatst voor een dag waarop de buitenlandse beurs gesloten is (weekend of feestdag), de order op de eerstvolgende beursdag wordt aangeboden.
 
Financial Transaction Tax Bij de koop of ontvangst van beleggingsproducten van bepaalde Franse bedrijven betaalt u een financial transaction tax (FTT) van 0,30%.
Dit betreft aandelen in Franse bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan Eur 1 miljard op 1 januari van het jaar waarin de transactie plaatsvindt.


Dit is de tijd tussen het afhandelen van uw order en de valutaire bij- of afschrijving van het bedrag. Valutair of op de valutadatum houdt in dat de bank vanaf dat moment rente over het bedrag berekent. Dit wordt uitgedrukt in Trade +1, Trade +2 en Trade +3. Dit staat respectievelijk voor 1, 2 en 3 werkdagen na het verwerken van de order.
Alle dagen behalve zaterdag, zondag, 1 januari, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, 1 mei, 25 en 26 december.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )