Naar de navigatie Naar de inhoud

Fondsadvies

Uit de verkoop

Fondsadvies wordt niet langer door ABN AMRO aangeboden.

Keuze uit een topselectie Beleggingsfondsen en persoonlijk advies
 

Wat is Fondsadvies?

Met Fondsadvies belegt u in beleggingsfondsen, met advies van onze experts. Ons advies is altijd uniek en op uw wensen en grenzen toegesneden. U staat aan het roer. En uw adviseur staat altijd voor u klaar.

ABN AMRO Investment Solutions selecteert

Uit duizenden beleggingsfondsen heeft ABN AMRO Investment Solutions een menukaart van zo’n 250 topfondsen samengesteld. Dit zijn beleggingsfondsen van de beste fondshuizen en fondsbeheerders, gespreid over alle regio's van de wereld. De fondsen zijn zo geselecteerd dat ze uw beleggingsstrategie optimaal ondersteunen. De prestaties van deze fondsen worden bovendien continu gemonitord.

 

Beleggen zoals bij u past

U beslist zelf waarin u belegt. Daarom is het vooraf goed om te bepalen wat voor soort belegger u bent en wat uw risicoprofiel is. Er zijn 6 risicoprofielen. Van zeer defensief (zeer weinig risico) tot zeer offensief (zeer veel risico). U kiest het profiel dat past bij uw wensen en doelen.

 

Maandelijks een analyse van uw portefeuille

Elke maand wordt uw beleggingsportefeuille getoetst. De analyse vindt plaats aan de hand van onze actuele beleggingsvisie en de fondsbeoordelingen van ABN AMRO Investment Solutions. Blijken er in uw situatie aanpassingen nodig te zijn? Dan ontvangt u een advies op maat. Dit is uw persoonlijke beleggingsupdate, die u eenvoudig via Internet Bankieren bekijkt. Als u dit wilt, kunt u ons advies bespreken met een beleggingsadviseur. Afwijken van ons advies kan altijd.

 

Beste balans tussen risico en rendement

Voor uw beleggingen zijn we altijd op zoek naar de best mogelijke balans tussen risico en rendement. Dankzij die balans kunnen we al jaren een mooi resultaat realiseren voor de beleggingsportefeuilles van onze klanten.

Risico 2013 2014 2015 2016 2017
Zeer defensief -0,2% 2,6% 0,7% 1,5% 0,7%
Defensief 3,3% 6,4% 3,6% 3,5% 2,6%
Matig defensief 6,3% 9,7% 5,9% 5,0% 4,5%
Matig offensief 10,1% 11,2% 7,0% 5,5% 6,5%
Offensief 13,8% 12,3% 8,8% 5,3% 8,2%
Zeer offensief 18,5% 11,2% 9,8% 5,1% 10,9%

Bron: ABN AMRO Investment Risk. Rendementen per 31-12-2017. Rendementen indien alle beleggingsadviezen van de bank direct werden opgevolgd. Bij deze rendementen is geen rekening gehouden met de jaarlijkse kosten voor transacties en overige kosten voor beleggen. Door deze kosten vallen de getoonde rendementen in de praktijk lager uit. Meer informatie over transactie en overige kosten vindt u op onze pagina tarieven beleggen.  
Dit betreft de resultaten van de ABN AMRO adviesportefeuilles**; deze resultaten kunnen afwijken van de rendementen van de individuele klantportefeuille. Berekening rendementen op basis van het meetkundig gemiddelde.  
De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

** ABN AMRO Adviesportefeuilles  
Op basis van het beleggingsbeleid van ons Beleggingscomité stellen wij per beleggingsprofiel een adviesportefeuille samen. Deze dient als basis voor het persoonlijk beleggingsadvies, waar wij rekening houden met uw persoonlijke wensen en omstandigheden. De ABN AMRO Adviesportefeuille voor het door u gekozen profiel kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag inzien via Internet Bankieren.