Naar de navigatie Naar de inhoud

Uit de verkoop

U kunt Beleggingsadvies Actief niet meer aanvragen

 

De kosten van Beleggingsadvies Actief

Als u belegt wilt u natuurlijk weten welke kosten daarbij horen. Op deze pagina ziet u een overzicht van de kosten die komen kijken bij Beleggingsadvies Actief.

 

Welke kosten zijn er?

  1. Lopende kosten
    Dit zijn de kosten die een beleggingsfonds maakt, zoals beheerkosten en administratiekosten. De lopende kosten zijn verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. 
  2. Advieskosten
    Dit zijn de kosten die u betaalt voor het advies dat u krijgt en voor de beleggingsinformatie die hoort bij de manier waarop u belegt.
  3. Transactiekosten 
    Dit zijn de kosten die u betaalt bij aankoop en verkoop van (delen van uw) beleggingen. Als u geld in uw Beleggingsadvies Actief legt met automatisch beleggen, betaalt u geen transactiekosten.

 

Kostenoverzicht

Soort Kosten Tarief
Lopende kosten 0,85%
Transactiekosten per order* zie Tarievenkaart Beleggingsadvies Actief (pdf, 77kB)
Minimale inleg € 907,50

 

Rekenvoorbeeld

Jan maakt gebruik van de beleggingsvorm 'Beleggingsadvies Actief'. Hij is een belegger met een offensief risicoprofiel. De waarde van zijn beleggingsportefeuille is € 408.000,-. Daarvan zijn de beleggingen € 400.000,- waard. Jan doet 20 transacties in aandelen en obligaties per jaar, met een waarde van € 10.000,- per transactie. Dit zijn ongeveer zijn totale jaarlijkse kosten: 

Soort kosten Bedrag Percentage
Advieskosten € 2.590,- 0,63%
Btw over Advieskosten € 330,- 0,08%
Transactiekosten € 544,- 0,13%
Totale kosten € 3.464,- 0,85%