Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs.

Houden

Groeibriljant Digital Media blijft glitteren voor Adobe

15 juni | 13:01
De resultaten van Adobe over het tweede kwartaal waren iets beter dan we hadden verwacht. Het aantal gebruikers van Digital Media blijft stijgen. De omschakeling naar Experience Cloud houdt ook aan.
Kopen

Comcast biedt zoals verwacht op Fox

14 juni | 14:16
Comcast heeft zoals verwacht een bod uitgebracht op Fox. Het gaat om een bod in contanten ter waarde van 35 dollar per aandeel. Dit komt neer op een totale overnamesom van 65 miljard dollar.
Kopen

AT&T wint juridisch gevecht over overname Time Warner

13 juni | 12:54
Op 12 juni oordeelde de Amerikaanse rechter Richard Leon dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie onterecht de overname van Time Warner door AT&T had geprobeerd te blokkeren. Het gaat om een overname ter waarde van 85 miljard dollar. We dachten dat de overheid een redelijke kans had om de overname tegen te houden. Maar een grotere verrassing was dat de rechter geen voorwaarden formuleerde op basis waarvan de overname door kan gaan.
Houden

Overname Boston Scientific door Stryker?

12 juni | 13:39
Het gerucht gaat dat Stryker geïnteresseerd is in een overname van Boston Scientific. Het past binnen de strijd die gaande is in de sector. Bedrijven proberen hun productenarsenaal uit te breiden om een betere onderhandelingspositie te krijgen met ziekenhuizen.
Houden

Berichten Apple niet alarmerend

11 juni | 12:59
Volgens de Nikkei Asian Review, waarschuwde Apple aanbieders dat het aantal orders voor iPhone componenten 20% lager zal uitvallen. We houden echter vast aan onze reële waarde inschatting van 175 dollar voor het aandeel Apple. We beschouwen het aandeel Apple wel als enigszins overgewaardeerd.
Kopen

Aandeel PepsiCo aantrekkelijk voor lange termijn belegger

08 juni | 13:19
Het aandeel PepsiCo koerst meer dan 14% lager dan aan het begin van dit jaar. In die periode steeg de S&P 500 index met bijna 4%. Wij verklaren het verschil door vrees van beleggers over de prijsdruk in de frisdrankindustrie. Het rendement op aandelen in de sector is dit jaar met bijna 10% gedaald. Daarnaast bestaat er zorg over de concurrentiepositie van PepsiCo.
Kopen

Koers Expedia aantrekkelijk instappunt beleggers

07 juni | 11:25
Het aandeel Expedia is met ongeveer 20% gedaald sinds het bedrijf in oktober vorig jaar de resultaten over het derde kwartaal presenteerde. De S&P 500-index is in die periode met 8% gestegen. Het verschil wordt veroorzaakt door de neiging van beleggers om naar de winst op de korte termijn te kijken. Daarnaast is er onterechte zorg dat het bedrijf meer moet investeren om de concurrentie het hoofd te bieden.
Kopen

Overname Monsanto door Bayer voltooid

06 juni | 10:47
Op 4 juni kondigde Bayer aan dat het de overname van Monsanto op 7 juni zal voltooien. De aankondiging volgt nadat beide bedrijven toestemming hebben gekregen van alle toezichthouders voor het afronden van de overname. Als dat is gebeurd zal Bayer de naam Monsanto niet langer gebruiken.
Kopen

Ambitieus vijfjarenplan Fiat Chrysler

05 juni | 12:57
Fiat Chrysler introduceerde haar nieuwe vijfjarenplan (2018-2022). Het bedrijf richt de aandacht vooral op de duurdere merken. Het is de bedoeling om het rendement te verbeteren. Als de plannen worden waargemaakt zullen autofabrikanten wereldwijd jaloers toekijken.
Kopen

Keytruda vervult glansrol voor Merck

04 juni | 12:53
Merck rapporteerde sterke data voor Keytruda op het gebied van non-smal cell lung cancer (NSCLC). Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse congres van de American Society of Clinical Oncology. Dit steunt het toenemend gebruik van Keytruda. Dat vertaalt zich in een groter marktaandeel voor het medicijn.