Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs. Op basis van deze ontwikkelingen laten we u weten wat slim is: houden, kopen of verkopen.

Houden

Sputterende groei Oracle

20 maart | 15:09
De resultaten van Oracle over het derde kwartaal van het boekjaar waren ruwweg in overeenstemming met onze matige verwachtingen. Het bedrijf blijft te maken hebben met een sputterende groei van de cloud activiteiten.
Houden

Opbreken United Technologies onwaarschijnlijk

19 maart | 12:48
Op de beleggersdag van United Technologies maakte het bedrijf duidelijk dat de mogelijkheid bestaat dat het bedrijf wordt opgebroken. Zoals we al vermoedden overweegt het management het bedrijf in drieën te splitsen. Het gaat dan om Otis, een onderdeel Climate, Control & Security en een luchtvaarttak.
Houden

Sterk eerste kwartaal Adobe

16 maart | 13:11
De resultaten van Adobe over het eerste kwartaal waren beter dan we hadden verwacht. Dat geldt zowel voor de omzet als voor de winst. Adobe blijft de Gouden Standaard als het gaat om winstgevende softwarebedrijven. We kennen het bedrijf nog altijd een ruim concurrentievoordeel toe.
Kopen

Grote reorganisatie Disney

15 maart | 11:56
Disney heeft op woensdag een strategische reorganisatie van het bedrijf aangekondigd. Wij denken dat de reorganisatie vooral bedoeld is om de Direct-to-Consumer-divisie duidelijker te profileren. Het onderdeel krijgt een eigen verantwoordelijke bestuurder. Het zorgt voor meer inzicht in de inkomstenstroom die steeds belangrijker wordt voor het bedrijf.
Houden

Betere vooruitzichten Volkswagen

14 maart | 13:24
De winst per aandeel van Volkswagen over heel 2017 bedroeg € 26,07 per aandeel. Dat was € 1,19 meer dan waar sell-side analisten rekening mee hadden gehouden. Het was ook € 4,63 meer dan het voorgaande jaar. In de winst zijn geen bijzondere items verwerkt.
Houden

Overeenkomst tussen RWE en E.ON beter voor RWE

13 maart | 13:54
E.ON krijgt een belang van 77% in RWE dochter Innogy. Dat hebben de bedrijven op 11 maart bekend gemaakt. RWE krijgt op zijn beurt een belang van 16,7% in E.ON. Daarnaast verwerft RWE het leeuwendeel van de duurzame activiteiten van E.ON. RWE houdt vast aan de duurzame activiteiten en de gasopslag van Innogy.
Kopen

ExxonMobil kiest voor groei

12 maart | 14:02
De analistendagen bij ExxonMobil zijn meestal niet erg nieuwswaardig. Dit jaar was het anders. Het bedrijf kondigde aan te breken met de recente traditie onder olieconcerns om minder te investeren en meer geld uit te keren aan aandeelhouders.
Kopen

Hoger dividend Engie dan verwacht

09 maart | 13:17
We houden vast aan onze reële waarde inschatting van € 16,30 voor het aandeel Engie. We kennen het bedrijf geen concurrentievoordeel toe. De nettowinst voor het bedrijf in 2017 bedroeg € 2,6 miljard. Dat was 6% hoger dan wij hadden verwacht. Het dividend voor 2018 is onverwachts verhoogd van € 0,70 naar € 0,75 per aandeel.
Kopen

Resultaten AkzoNobel volgens verwachting

08 maart | 12:45
Het bedrijfsresultaat (EBIT) van AkzoNobel steeg in het vierde kwartaal met 29% naar € 304 miljoen. Dit kwam overeen met de op 8 februari gepresenteerde voorlopige resultaten. De sterke resultaten waren vooral te danken aan het onderdeel Specialty Chemicals. Dat onderdeel wordt afgestoten.
Kopen

Sterke resultaten Guidewire

07 maart | 12:59
Guidewire rapporteerde veel beter dan de verwachte resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar. Het softwarebedrijf blijft erin slagen een goede balans te vinden voor het veranderende bedrijfsmodel.