Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs. Op basis van deze ontwikkelingen laten we u weten wat slim is: houden, kopen of verkopen.

Houden

JPMorgan blijft in groei investeren

16 januari | 13:47
De nettowinst per aandeel van JPMorgan Chase kwam uit op 6,31 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 6,87 dollar. De kernactiviteiten zagen er prima uit. Leningen (core loans) stegen 6% en deposito’s stegen 5% over het afgelopen jaar. Daar staat tegenover dat de inkomsten uit transacties met 22% daalden. Dat was het gevolg een zwakke obligatiemarkt.
Kopen

Hoger koersdoel Randstad

15 januari | 11:53
Het momentum van Randstad uit het derde kwartaal van 2017 houdt aan in het vierde kwartaal. Wij gaan uit van een organische groei van 7,5%. We hebben onze verwachtingen voor 2017 met 2% verhoogd.
Houden

Sterke resultaten Richemont

12 januari | 11:19
De resultaten van Richemont in het derde kwartaal van het boekjaar kwamen overeen met onze verwachtingen. Ze waren iets beter dan de algemene verwachting onder analisten.
 

Toekomst mobiliteit op CES

11 januari | 11:42
De derde dag van de Innovatieshow SEC in Las Vegas werd overschaduwd door een enorme stroomstoring. Het is moeilijk voor te stellen in een woestijn, maar deze werd veroorzaakt door de overdadige regenval van een dag eerder. Zonder elektriciteit kwam alle indrukwekkende technologie plots tot stilstand. Het zorgde voor talloze macabere grappen: "Wie zei dat Alexa/Google het licht uit moest doen?".
Houden

Geheugenchips zorgen voor recordkwartaal Samsung

10 januari | 13:25
Samsung heeft opnieuw zeer sterke kwartaalresultaten gepresenteerd. De operationele winst steeg in het vierde kwartaal 58% ten opzichte van het voorgaande jaar tot KRW 15,1 biljoen. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet steeg met 24% tot KRW 66 miljard. De winst en de omzet waren het hoogste ooit voor Samsung tijdens een kwartaal.
 

Marktcommentaar – minder dollarimpact op portefeuilles in 2018

09 januari | 11:43
In 2017 daalde de Amerikaanse dollar fors versus de euro. We denken dat de EUR/USD in 2018 veel minder sterk zal bewegen. Verschuivingen in dit valutapaar zouden daarmee slechts beperkte impact moeten hebben op portefeuillerendementen, aldus Mary Pieterse-Bloem (ABN AMRO).
Kopen

Boekhoudhoofdpijn volgt op moeilijk jaar voor Vopak

09 januari | 11:38
We verlagen de winstverwachtingen voor Vopak verder naar aanleiding van de analistendag in december. De vertrekkende CFO De Kreij gebruikte veel tijd om de moeilijke marktomstandigheden voor de olieopslag uit te leggen. Hij maakte duidelijk dat de capaciteit in de afgelopen jaren is gestegen, maar dat de marktomstandigheden verslechterden.
Houden

Intel nog niet uit de problemen

08 januari | 11:39
Op 3 januari hield Intel een telefonische persconferentie om te reageren op de berichten over 'ontwerpfouten' bij Intel-chips. Daardoor zijn ze niet goed te beveiligen. Het management bevestigde de berichten dat gevoelige informatie toegankelijk is. Het gaat onder andere om wachtwoorden en versleuteling technieken. Dit is consistent met de berichtgeving van The Register.
Kopen

Groei DSM is meer dan alleen hoge vitamineprijzen

05 januari | 13:19
We verwachten dat DSM zal profiteren van de hogere vitamineprijzen. Volgens onze inschattingen zullen deze hogere prijzen € 65 miljoen toevoegen aan het bedrijfsresultaat (EBITDA) in 2018. Daarmee zitten we 3% hoger dan het gemiddelde van andere analisten. We verhogen ons koersdoel van € 82 naar €92 per aandeel en herhalen onze ‘Kopen’-aanbeveling.
Houden

Zorgen over Intel gerechtvaardigd

04 januari | 14:09
Op 2 januari publiceerde de Britse website The Register een artikel over mogelijke problemen met chips van Intel. In het afgelopen decennium zouden chips zijn geproduceerd die kwetsbaar zijn qua veiligheid. De gebreken zouden een grondige bewerking van de operating systems van Windows, Linux en Apple noodzakelijk maken.