Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs.

Houden

Robuuste markt voor John Deere

23 mei | 12:38
De omzet van John Deere steeg met 29% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van machines steeg met 34%. Dat werd voor een deel (12 basispunten) veroorzaakt door overnames. De genormaliseerde winst steeg met 28%. Het zijn robuuste resultaten. Maar ze komen overeen met onze verwachtingen. We handhaven daarom onze reële waarde inschatting. Dat geldt ook voor het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen.
Houden

Adobe laat commerciële vuist zien

22 mei | 13:43
Op 21 mei kondigde Adobe aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om het op cloud technologie gebaseerde commerciële platform Magento over te nemen. Met de overname is een bedrag van 1,68 miljard dollar gemoeid.
Kopen

Resultaten Tencent beter dan verwacht

18 mei | 13:02
De resultaten over het eerste kwartaal van Tencent waren beter dan wij en andere analisten hadden verwacht. We denken dat de omzet dit jaar in de buurt van onze inschattingen zal komen. De operationele winst kwam afgelopen kwartaal uit op 27% van onze verwachte jaarwinst. De afgelopen jaren was dit tussen 22% en 24%.
Kopen

Minder winst NN Group, solventie verbetert

17 mei | 15:10
De solventiegraad van NN Group was aanzienlijk beter dan verwacht. De winst daarentegen viel tegen. De zogenoemde ‘Own Funds’ waren iets beter dan verwacht. Het is goed om te zien dat het bedrijf € 50 miljoen aan extra kosten bespaart. Voor ons blijft de solventiegraad het belangrijkste.
Kopen

Resultaten Vodafone grotendeels volgens verwachting

16 mei | 13:22
Vodafone rapporteerde resultaten over het boekjaar 2018 die grotendeels overeenkwamen met onze verwachtingen. We denken dan ook niet dat we veel zullen veranderen aan onze reële waarde inschatting van 250 pond voor het aandeel. We houden vast aan het geringe concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. Het aandeel is ondergewaardeerd.
Kopen

Hogere reële waarde inschatting BMW

15 mei | 14:10
We hebben recent onze reële waarde inschatting voor BMW verhoogd van € 110 naar € 117 per aandeel. We kennen het bedrijf nog altijd een gering concurrentievoordeel toe.
Houden

Sterke start jaar Simon Property Group

14 mei | 14:47
Simon Property Group presenteerde sterke resultaten over het eerste kwartaal. Dit werd vooral veroorzaakt door de operationele groei van de bestaande activiteiten. Daarnaast werden nieuwe activiteiten toegevoegd en enkele projecten herontwikkeld.
Kopen

Lithium zorgt voor winstgroei Albemarle

11 mei | 13:53
Albemarle rapporteerde solide resultaten over het eerste kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat kwam uit op bijna 250 miljoen dollar. Dat werd voor veroorzaakt door sterke stijging van lithium volumes en prijzen.
Kopen

Filmstudio zorgt voor sterke resultaten Disney

09 mei | 12:24
De resultaten van Disney over het tweede kwartaal van het boekjaar waren beter dan verwacht. Zowel de omzet als de operationele winst waren beter dan wat analisten hadden verwacht. De operationele winst kwam overeen met onze verwachtingen.
Kopen

Overeenkomst Starbucks en Nestlé goed voor aandeelhouders

08 mei | 14:01
De overeenkomst tussen Starbucks en Nestlé is positief voor Starbucks en haar aandeelhouders. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt Nestlé het recht om de merken Starbucks, Teavana en Via, naast andere merken, te verkopen en distribueren. Starbucks breidt haar aanwezigheid uit in markten waar het Nestlé at-home platform actief is. De overeenkomst heeft geen gevolgen voor de overeenkomsten die Starbucks heeft in haar koffieshops.