Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Elke dag geven zij hun opinie over een aandeel. Zo krijgt u een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs.

Kopen

GE versnelt afstoten delen Baker Hughes

14 november | 11:56
General Electric (GE) en Baker Hughes (BHGE) hebben overeenstemming bereikt over het doorbreken van het verbod voor GE om aandelen Baker Hughes te verkopen voor juli 2019.
Kopen

Aandeel Infineon ondergewaardeerd

13 november | 13:13
Infineon rapporteerde sterke resultaten over het vierde kwartaal van het boekjaar. Daarnaast werden beleggers indrukwekkende verwachtingen voor 2019 voorgespiegeld. Dat geldt zeker als de recente marktomstandigheden en de vraag naar halfgeleiders in acht wordt genomen.
Kopen

Sterk vierde kwartaal Disney

09 november | 11:38
Disney sloot zijn boekjaar 2018 af met een sterk vierde kwartaal. De omzet en het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwamen beiden hoger uit dan verwacht. De filmstudio presteerde opnieuw uitstekend. Dit jaar is een aantal zeer succesvolle films uitgebracht. Daartoe behoort Incredibles 2. Dat is de film met de hoogste opbrengst ooit voor een animatiefilm van Pixar.
Kopen

Resultaten BAM beter dan verwacht

08 november | 13:35
BAM heeft de resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Deze waren beter dan verwacht. De aangepaste winst voor belastingen kwam uit op € 35,8 miljoen. Dat is 9% beter dan de winst van € 32,7 miljoen waar wij van uitgingen. Er zijn geen consensus verwachtingen van analisten beschikbaar.
 

Uitslag midterms: betekenis voor beleggers

07 november | 16:09
Het is eindelijk voorbij: de Amerikaanse midterm verkiezingen – ook wel de 'midterms' genoemd – zijn achter de rug. De verkiezingen werden door velen beschouwd als een referendum over het presidentschap van Donald Trump. Voor wat betreft de uitslag van de midterms: de Democratische Partij heeft de macht in het Huis van Afgevaardigden overgenomen. De Republikeinse Partij – de partij van Donald Trump – heeft de meerderheid in de Senaat behouden.
Kopen

Zeldzaam sterke resultaten Ahold Delhaize

07 november | 13:38
Ahold Delhaize maakte bekend dat het bedrijf in het derde kwartaal een omzet behaalde van € 15,78 miljard. De operationele winst kwam uit op € 647 miljoen. Wij hadden gerekend op een omzet van € 15,63 miljard en een winst van € 604 miljoen. De consensus onder analisten was dat de omzet op € 15,51 miljard zou uitkomen en de operationele winst op € 620 miljoen.
Kopen

Investeringen Booking versterken positie

06 november | 11:22
Booking Holdings rapporteerde een solide stijging van het aantal boekingen met 12% in het derde kwartaal. De verwachtingen voor het vierde kwartaal zien er gezond uit. Het aantal verwachte transacties zal tussen 6% en 9% stijgen. Eerder werd uitgegaan van een stijging van 3%.
Kopen

Ommekeer in belangrijkste markten Starbucks

05 november | 13:47
De resultaten in het vierde kwartaal van het boekjaar 2018 waren bemoedigend voor Starbucks. Er was sprake van een ommekeer wat betreft de recente negatieve resultaten in de Verenigde Staten en China. Dit zijn de twee belangrijkste markten voor het bedrijf. Dit zorgde ervoor dat de druk op het aandeel afnam.
Houden

Teleurstelling over maskeren verkochte eenheden Apple

02 november | 14:09
Het succes van de prijsstrategie van Apple werd duidelijk bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal. De omzet steeg als gevolg van de hogere gemiddelde prijzen van de verkochte eenheden. Daarentegen bleef het aantal verkochte iPhones gelijk.
Houden

Airbus verlaagt verwachtingen

01 november | 9:16
Airbus heeft de vooruitzichten voor dit jaar verlaagd. Toch steeg de koers van het aandeel na dit bericht. Dat heeft te maken met de kostenbeheersing rond de A350 en de hogere prijzen voor de A320neo. Daardoor steeg de winst ten opzichte van vorig jaar.