Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs.

Kopen

Goed einde boekjaar Microsoft

20 juli | 13:47
De resultaten van Microsoft maakten duidelijk dat het bedrijf een sterk laatste kwartaal van het boekjaar achter de rug heeft. In alle 3 belangrijke onderdelen was sprake van een gelijke groei, als wisselkoersschommelingen buiten beschouwing worden gelaten. Het gaat dan om de onderdelen Productivity and Business Processes, Intelligent Cloud en More Personal Computing
Kopen

Verbeterde groei IBM

19 juli | 12:02
De resultaten van IBM in het tweede kwartaal lieten een verbetering zien van de onderliggende groei. Als rekening wordt gehouden met constante wisselkoersen was er sprake van een groei van 2%. Dat is volgens het bedrijf het beste resultaat in de afgelopen 7 jaren.
 

Onderliggende EBITDA AkzoNobel beneden verwachting

18 juli | 14:01
De EBITDA van € 285 miljoen was 22% lager dan dezelfde periode vorig jaar en lag ook 9% onder de verwachting. Reden is een eenmalige kostenpost van € 20 miljoen. Dat houdt in dat de onderliggende EBITDA van € 305 miljoen nog altijd 17% onder het niveau van vorig jaar ligt, maar slechts 2% beneden de verwachting.
Kopen

Prima cijfers BlackRock ondanks lichte tegenwind

17 juli | 14:13
De resultaten over het tweede kwartaal van BlackRock veranderen niets aan onze visie op de langere termijn voor het bedrijf. We handhaven de reële waarde inschatting van 600 dollar voor het aandeel.
Houden

Vooruitgang Citigroup in tweede kwartaal

16 juli | 13:09
Citigroup presenteerde redelijke resultaten over het tweede kwartaal. De vooruitzichten zijn enigszins verbeterd. De netto winst bedroeg 4,5 miljard dollar. Dit komt neer op 1,63 dollar per aandeel. Vorig jaar bedroeg de omzet 18,5 miljard dollar. De winst was toen 3,9 miljard dollar of 1,28 dollar per aandeel.
Kopen

Positieve ontwikkelingen bij Roche

13 juli | 11:45
Roche en AbbVie kondigden aan dat ze goedkeuring hebben aangevraagd voor het medicijn Venclexta bij de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het gaat om een medicijn tegen leukemie (Acute Myeloid Leukemia).
Kopen

Waardering Guidewire omhoog

12 juli | 13:26
We hebben opnieuw gekeken naar de waardering van Guidewire. Op basis daarvan hebben we besloten de reële waarde inschatting van het aandeel met 5% te verhogen naar 105 dollar. We verwachten dat de groei op vooral de langere termijn hoger zal liggen. Het heeft ook met de tijdswaarde van geld te maken. We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe.
Kopen

Aandeel PepsiCo bruist na solide resultaten

11 juli | 13:28
De resultaten van PepsiCo kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen. De netto omzet steeg met 2,4%, waar wij op 3% hadden gerekend. Het bruto rendement bedroeg bijna 55%. Dat was ongeveer wat wij hadden verwacht van het bedrijf dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen.
Houden

Licht hogere waardering voor TechnipFMC

10 juli | 15:09
We verhogen onze reële waarde inschatting voor het aandeel TechnipFMC een klein beetje. De waardering was 32 dollar (€ 26) en wordt nu 33 dollar (€ 28). Dit heeft te maken met toegenomen verwachtingen voor de onderzeese activiteiten (Subsea) van het bedrijf. We kennen het bedrijf nog altijd geen concurrentievoordeel toe.
Kopen

Biogen: Verrassend succes voor Alzheimer medicijn

09 juli | 14:22
Biogen en partner Eisai kondigden aan dat het Alzheimer medicijn BAN2401 positieve resultaten liet zien in een groot Fase 2 onderzoek. We verhogen de reële waarde inschatting voor het aandeel Biogen naar 404 dollar nu we het medicijn opnieuw opnemen in ons waarderingsmodel. We denken dat de kans 60% bedraagt dat de 2 Alzheimer medicijnen van het bedrijf, adacanumab en BAN2401, worden goedgekeurd.