Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs. Op basis van deze ontwikkelingen laten we u weten wat slim is: houden, kopen of verkopen.

Houden

Plannen Arcadis niet gedetailleerd genoeg

23 november | 13:42
We hebben de Capital Markets Day van Arcadis bijgewoond. Daarin werden de nieuwe doelstellingen en de nieuwe strategie voor de periode 2018-2020 bekendgemaakt. Deze doelstellingen komen overeen met onze verwachtingen en zijn als realistisch te kenmerken.
 

Groei Salesforce blijft veelbelovend

22 november | 13:49
De resultaten van Salesforce in het derde kwartaal overtroffen onze verwachtingen. De sterke groei van het bedrijf houdt aan. Dit geldt zowel voor de diverse producten als de landen waar het bedrijf actief is.
Kopen

Fusie AT&T en Time Warner geblokkeerd

21 november | 13:19
Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft maandag de fusie tussen AT&T en Time Warner geblokkeerd. Daar waren eerder al geruchten over naar buiten gekomen. Het Ministerie denkt dat AT&T na de fusie in staat zou zijn om concurrerende bedrijven te dwingen een hogere prijs voor de Time Warner programmering te laten betalen. Dan gaat het bijvoorbeeld om HBO en de Turner Networks als TNT, TBS en CNN. Het zou ook betekenen dat de innovatie rondom videodistributie wordt aangetast.
Houden

Resultaten Sodexo volgens verwachting

20 november | 13:58
De resultaten van Sodexo over het boekjaar 2017 kwamen overeen met onze verwachtingen. De organische omzetgroei bedroeg 1,9%. Dat was mede het gevolg van een sterk vierde kwartaal; als gevolg van het herstel van het Franse toerisme. We houden vast aan onze reële waarde inschatting van € 110 per aandeel. We kennen het bedrijf een gering concurrentievoordeel toe.
Houden

Waar is winst Wal-Mart?

17 november | 12:22
De resultaten over het derde kwartaal van Wal-Mart verhelderen het beeld van het bedrijf met het oog op de internetstrategie en het beleid ten aanzien van de supermarkten. Het bedrijf focust op de internetverkopen, die een groei van 50% lieten zien. Dat zorgde voor een stijging van de vergelijkbare omzet van 2,7%. De invloed van de extra internetverkopen bedroeg 80 basispunten. De orkanen zorgden voor een stijgende internetomzet met 30 tot 50 basispunten.
Kopen

Solvabiliteitsratio NN Group iets beter

16 november | 12:38
De solvabiliteitsratio (onder Solvency 2) van NN Group kwam in het derde kwartaal iets hoger uit dan verwacht. Dat dankt de verzekeraar aan een beter dan verwacht operationeel rendement (+6%). De operationele winst zelf daalde, door tegenvallende resultaten bij de niet-levensverzekeringsactiviteiten. Het totale eigen vermogen kwam marginaal lager uit. Wij handhaven onze kopen-opinie.
Houden

Uitstekende resultaten Home Depot ondanks stormen

15 november | 12:50
De orkanen van de afgelopen maanden zorgden zowel voor tegenwind als voor wind in de rug bij Home Depot (Houden). De tegenwind werd veroorzaakt door winkels die niet open konden vanwege de orkanen. De wind in de rug werd veroorzaakt door hogere uitgaven vanwege reparaties.
Houden

Overdreven koersreactie na winstwaarschuwing EDF

14 november | 13:49
Electricite de France (EDF) heeft het verwachte bedrijfsresultaat (EBITDA) voor 2018 naar beneden bijgesteld. Het zou € 15,2 miljard bedragen, maar het verwachte resultaat komt nu uit tussen € 14,6 miljard en € 15,3 miljard. Het bedrijf zal ook € 0,5 miljard meer investeren.
Kopen

Positieve vooruitzichten ArcelorMittal

13 november | 13:42
ArcelorMittal rapporteerde solide resultaten over het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 1,92 miljard dollar. Dat is 3% meer dan de 1,87 miljard dollar waar analisten op hadden gerekend.
Kopen

Vooruitzichten voor Disney hoopvol

10 november | 11:39
De resultaten van Disney over het vierde kwartaal waren iets slechter dan verwacht. Dat was een gevolg van de orkanen en van een waarde-aanpassing bij BAMTech.