Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs. Op basis van deze ontwikkelingen laten we u weten wat slim is: houden, kopen of verkopen.

Kopen

Resultaten Veolia volgens verwachting

23 februari | 11:30
Op basis van de resultaten van Veolia over 2017 herhalen we onze reële waarde inschatting van € 22,10 voor het aandeel (huidige koers circa € 20). De resultaten van het bedrijf, met een gering concurrentievoordeel, kwamen overeen met onze verwachtingen.
Houden

Accor profiteert van gunstige gang van zaken reisbranche

22 februari | 12:51
We verwachten onze reële waarde inschatting van € 38 voor Accor te verhogen. Dit heeft te maken met betere vooruitzichten voor 2018. Het gaat om een stijging van ongeveer 5%. Het aandeel blijft overgewaardeerd.
Kopen

Sterke resultaten Wolters Kluwer

21 februari | 12:49
Wolters Kluwer heeft een sterk jaar achter de rug. De organische omzet steeg met 3%. Het rendement nam toe met 60 basispunten in vergelijking met 2016. De winst per aandeel kwam uit op € 2,32. Wij hadden gerekend op een winst per aandeel van € 2,21. Andere analisten verwachtten een winst van € 2,26 per aandeel.
Kopen

Jaar om te vergeten voor Reckitt Benckiser

20 februari | 14:07
Reckitt Benckiser heeft een jaar om te vergeten afgesloten. Hoewel het bedrijf nog altijd niet op volle kracht opereert, leek het erop alsof de situatie in het vierde kwartaal stabiliseerde.
Houden

Winstgevendheid Coca-Cola verbetert

19 februari | 14:22
Na de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal handhaven we onze lange termijn verwachtingen voor Coca-Cola. We gaan uit van een omzetgroei van 5% voor het bedrijf, dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen.
Kopen

TomTom is ruwe diamant

16 februari | 12:59
De voorlopige resultaten van TomTom over 2017 laten zien dat de groei in de Automotive divisie aanhoudt. Daarnaast is sprake van een solide groei van het orderboek. Ook verbetert de productenmix snel. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de verbetering van de vrije kasstroom.
Houden

Rendement Baidu onder druk maar vooruitzichten beter

15 februari | 13:12
We verwachten dat het rendement bij Baidu op korte termijn onder druk staat. We denken echter dat de inkomsten zullen stijgen als gevolg van de herstellende advertentiemarkt. We zijn van plan onze reële waarde-inschatting van 217 dollar voor het aandeel te handhaven.
Kopen

Vooruitzichten DSM beter dan verwacht

14 februari | 13:07
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van DSM over het vierde kwartaal steeg met 14% naar € 359 miljoen. De stijging was 5%-punten hoger dan verwacht. Dit wordt veroorzaakt door een goede gang van zaken bij de onderdelen Nutrition en Materials.
Kopen

Resultaten Randstad boven verwachting

13 februari | 13:09
Het bedrijfsresultaat (EBITA) van Randstad steeg met 15% naar € 307 miljoen. Dat was 4% meer dan algemeen was verwacht. De organische omzetgroei steeg met 8,7%, waar analisten waren uitgegaan van een groei van 7,3%. Wij hadden een groei van 7,5% verwacht. Het jaar 2018 is goed van start gegaan. Het onderdeel Monster had een licht positief bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal.
Houden

Hoger dividend Heineken

12 februari | 12:00
De resultaten van Heineken over 2017 waren enigszins gemengd. De cijfers kwamen overeen met onze verwachtingen, maar ze waren deels hoger dan de inschatting van andere analisten. De geproduceerde volumes waren iets hoger dan verwacht. De organische omzetgroei van 5,0% was echter lager dan wij (5,3%) en andere analisten (5,5%) hadden verwacht.