Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Solide eerste kwartaal FedEx

19 september | 13:23

De koers van het aandeel FedEx (Houden) kan tijdelijk onder druk staan omdat de resultaten iets minder waren dan analisten hadden verwacht. Wij vinden de omzetgroei van 11% ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar krachtig. En het rendement is gelijk gebleven. Wij vinden de resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar daarom solide.

Het bedrijf is optimistisch over de markt. De verwachte winst per aandeel is met 0,20 dollar verhoogd naar een bandbreedte tussen 15,85 dollar en 16,45 dollar. Hierbij is geen rekening gehouden met de ontwikkeling van de pensioenen. 

Als de kosten van de integratie van TNT (365 miljoen dollar) buiten beschouwing worden gelaten, stijgt de winst per aandeel naar een niveau tussen 17 dollar en 17,60 dollar. Over boekjaar 2018 bedroeg deze winst per aandeel 15,31 dollar.

We gaan ervan uit dat het rendement van het bedrijf zal verbeteren. Dit kan omdat FedEx nog altijd bezig is de activiteiten van TNT in Europa te integreren. Dat geldt speciaal nu er een drukke periode aankomt voor pakketpost en vrachtvervoer. We zullen ons waarderingsmodel aanpassen. Als er iets verandert aan onze reële waarde inschatting, zal dit betekenen dat de waardering stijgt. Het zal echter om een kleine stijging gaan.

Beleggers maken zich zorgen over de gevolgen van nieuwe handelsbarrières. Dit is mede het gevolg van nieuwe heffingen op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar door de Verenigde Staten. Toch maken wij ons niet al teveel zorgen. De handel tussen China en de Verenigde Staten zorgt slechts voor 2% van de omzet van FedEx. De nu aangekondigde heffingen hebben volgens het bedrijf nauwelijks betrekking op de goederen die FedEx vervoert.

We denken dat er een aantal gunstige ontwikkelingen zijn voor FedEx. De divisie Ground zal het komende jaar 6 dagen per week opereren. Dat zorgt voor extra capaciteit zonder dat hoeft te worden geïnvesteerd. De overname van TNT heeft nu 2 jaar geleden plaatsgevonden. FedEx blijft bezig om de activiteiten verder te integreren. Het bedrijf gaat ervan uit dat een meerderheid van de 55.000 tijdelijke medewerkers tijdens het hoogseizoen een vaste baan zal krijgen.

Het bedrijf blijft proberen de tarieven te verlagen. Dit is mogelijk door extra heffingen te introduceren voor het geval de brandstof duurder wordt. Daarnaast kunnen de tarieven voor diensten die niet automatisch kunnen worden verwerkt, stijgen. FedEx kiest voor een andere strategie dan UPS, dat hogere tarieven heeft ingevoerd tijdens het hoogseizoen. Dit kan betekenen dat FedEx aan marktaandeel wint. Vooral klanten met een minder omvangrijk orderpakket zijn flexibel genoeg om van leverancier te wisselen. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.