Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Sterk eerste kwartaal Adobe

16 maart | 13:11

De resultaten van Adobe (Houden) over het eerste kwartaal waren beter dan we hadden verwacht. Dat geldt zowel voor de omzet als voor de winst. Adobe blijft de Gouden Standaard als het gaat om winstgevende softwarebedrijven. We kennen het bedrijf nog altijd een ruim concurrentievoordeel toe. 

Adobe maakt de belofte waar dat het nieuwe klanten kan aantrekken met de Creative Cloud producten. Tegelijkertijd blijft Adobe’s Experience Cloud toonaangevend waar het gaat om digitale marketing. Adobe was ook optimistisch over het tweede kwartaal. We blijven onder de indruk van de vooruitzichten voor het bedrijf.

We verhogen onze verwachtingen voor het operationele rendement voor de middellange termijn. Daarbij houden we rekening met een hogere efficiëntie binnen de verkooptak van het bedrijf. Dit betekent dat we onze reële waarde inschatting verhogen van 220 dollar naar 235 dollar per aandeel. 

Het aandeel is 25% gestegen sinds een tijdelijk dieptepunt in februari. Het aandeel koerst nu met een lichte korting ten opzichte van onze nieuwe waarde inschatting.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 24% naar 2,08 miljard dollar. Dat was iets meer dan we hadden verwacht. De omzet voor Creative Cloud steeg 31% naar 1,23 miljard dollar. Aan het eind van het kwartaal bedroeg de op contracten gebaseerde omzet op jaarbasis meer dan 5 miljard dollar.

Volgens het bestuur van Adobe is de Creative Cloud portfolio zodanig samengesteld dat het nog altijd mogelijk is nieuwe soorten klanten aan te trekken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het K-12 product. Het bedrijf slaagt erin relaties aan te gaan met niet alleen designers, de traditionele gebruikers, maar ook nieuwe doelgroepen aan te boren. Dat gebeurt met producten als Adobe Stock en Spark.

Het operationeel rendement van Adobe blijft onze verwachtingen overstijgen. In het afgelopen kwartaal steeg het rendement met 100 basispunten meer dan wij hadden verwacht. Het rendement kwam uit op 42%. 

Dit was voor een deel het gevolg van eenmalige posten, aldus het bedrijf. Het gaat dan om de berekening van de omzet in diverse opkomende markten. Die worden niet meer in dollars gemeten, maar in lokale munten. Dat zorgde voor een extra omzet van 20 miljoen dollar op jaarbasis. Ook zonder deze meevaller zou het rendement steker zijn gestegen dan wij hadden ingeschat.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.