Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Berichten Apple niet alarmerend

11 juni | 12:59

Volgens de Nikkei Asian Review, waarschuwde Apple (Houden) aanbieders dat het aantal orders voor iPhone componenten 20% lager zal uitvallen. We houden echter vast aan onze reële waarde inschatting van 175 dollar voor het aandeel Apple. We beschouwen het aandeel Apple wel als enigszins overgewaardeerd. 

Als de berichtgeving klopt betekent dit dat de productie in de zomer geen 100 miljoen eenheden bedraagt, zoals afgelopen zomer, maar 80 miljoen eenheden. Dit is in aanloop naar de introductie van de nieuwe generatie iPhones in het najaar.

Wij beschouwen een productie van 80 miljoen eenheden als heel redelijk. Het is geen aanwijzing dat de aantrekkingskracht van de iPhone voorbij is. We wijzen erop dat Apple 78 miljoen eenheden verkocht in het december kwartaal (2017). Dat komt overeen met de verkoop in voorgaande jaren.

De 100 miljoen iPhones die afgelopen zomer werden verkocht wijzen op een supercyclus. Deze wordt niet herhaald. Het zorgde eerder dit jaar voor een stijging van de voorraden bij Apple-leveranciers.

We denken dat het bericht van de lagere productie ervoor zal zorgen dat er geen sprake zal zijn van nieuwe ophoping van voorraden. Het betekent niet dat consumenten de nieuwe iPhones niet zullen omarmen.

We wijzen erop dat onze inschatting van de waarde van het aandeel niet is gebaseerd op een herhaling van de supercyclus in de komende twaalf maanden. Het gaat immers om een jaar waarin bestaande technologie wordt verbeterd. Het is geen jaar waarin totaal nieuwe technologie wordt geïntroduceerd.

We gaan er voor het winterkwartaal 2018 van uit dat tussen 75 miljoen en 80 miljoen iPhones worden verkocht. Dat komt overeen met eerdere jaren. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.