Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Gevolgen handelsoorlog overdreven voor Alibaba

07 september | 13:13

Het is niet de beste zomer geweest voor Alibaba (Kopen). De koers van het aandeel (ADR) is met 22% gedaald naar 164 dollar. Halverwege juni werd nog een hoogste koers ooit bereikt van 211 dollar. De koersdaling komt op het moment dat er over Amerikaanse heffingen op Chinese producten wordt gesproken. Dit kan weer leiden tot tegenmaatregelen vanuit China.  

We denken echter dat de berichten over een handelsoorlog de stappen die Alibaba heeft genomen om de relatie met haar klanten te verbeteren hebben overschaduwd. Daarnaast heeft het bedrijf dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen nieuwe groeimogelijkheden ontwikkeld.

We voelen ons comfortabel met de reële waarde inschatting van 240 dollar voor de ADR. We denken dat Alibaba een van de meest ondergewaardeerde bedrijven is in de sector. We onderschrijven dan ook de mening van het management dat de gevolgen van de handelsoorlog beperkt zullen blijven.

De vooruitzichten van Morningstar voor de komende 10 jaar laten een daling van de groei van het nationaal inkomen naar gemiddeld 4% zien. De consumptie van huishoudens zorgt echter voor meer dan 90% van de groei. In het verleden kwam de groei vooral door de overheid en de export.

De gemiddelde balans van huishoudens ziet er gezond uit. Ze krijgen daarnaast eenvoudiger toegang tot kapitaal. Behalve de risico’s van een handelsoorlog zien we weinig reden om te twijfelen aan de stijgende consumptie van huishoudens. Dat draagt bij aan ons vertrouwen dat de groei op langere termijn gunstig uitvalt voor Alibaba.

We zijn ook onder de indruk van de pogingen van Alibaba om het handelsplatform te verbeteren. Het bedrijf tracht meer consumenten te binden. Dit is vooral het geval in kleinere steden. Daar worden lokale diensten aangeboden. Daardoor wordt het aantrekkelijk voor lokale aanbieders om het handelsplatform te gebruiken. Daarnaast zijn er ook verbeteringen op het gebied van Alipay en het 88VIP-programma om klanten te binden.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.