Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Comcast biedt zoals verwacht op Fox

14 juni | 14:16

Comcast (Kopen) heeft zoals verwacht een bod uitgebracht op Fox (Houden). Het gaat om een bod in contanten ter waarde van 35 dollar per aandeel. Dit komt neer op een totale overnamesom van 65 miljard dollar. 

Dit is 19% meer dan het bod dat Disney (Kopen) uitbracht. Dat bod komt neer op een overnamesom van 55 miljard dollar. Het is ook iets meer dan het indicatieve bod van 34,14 dollar per aandeel dat Comcast in november 2017 uitbracht.

Het management van Comcast zegt dat de structuur van het bod overeenkomt met dat van Disney. Het bedrijf zegt ook dat de beslissing van de rechter om de overname van Time Warner door AT&T toe te staan betekent dat het bedrijf goedkeuring zal krijgen voor haar bod op Fox.

Disney heeft recentelijk ontmoetingen gehad met haar bankiers. Het gaat er waarschijnlijk om dat het bedrijf het bod aantrekkelijker wil maken voor beleggers. Het bod van Disney bestaat volledig uit aandelen. Het is mogelijk dat een deel van het bod in contanten zal worden uitgebracht. 

We gaan ervan uit dat er een biedingsoorlog ontstaat tussen Disney en Comcast. Beide bedrijven azen immers op de uitbreiding van het arsenaal. We houden vast aan ons ruime concurrentievoordeel voor alle 3 de betrokken bedrijven. De reële waarde inschatting voor Disney (130 dollar), Comcast (42 dollar) en Fox (43 dollar) blijft gelijk. We wachten de reactie van Disney en Fox voor nu nog af.

Zoals aangegeven komen de voorwaarden van het Comcast-bod komen voor het belangrijkste deel overeen met die van Disney. Comcast betaalt Fox  ook 2,5 miljard dollar als toezichthouders de overname verbieden. Het bedrijf is ook bereid om de 1,25 miljard dollar te betalen die Fox aan Disney is verplicht als de overeenkomst tussen de 2 bedrijven wordt verbroken.

Daarnaast is Comcast net als Disney bereid om de Regionale Sport Netwerken te verkopen om toezichthouders tegemoet te komen. We denken dat het waarschijnlijker is dat Comcast deze Sportnetwerken moet verkopen dan Disney. Comcast bezit immers al 7 van deze netwerken.

Het bod van Comcast ligt hoger dan dat van Disney. We merken echter op dat de Murdoch-familie een voorkeur lijkt te hebben voor een bod in aandelen. Dat heeft te maken met de fiscale behandeling van een dergelijk bod. We denken dan ook dat Disney niet veel hoger hoeft te bieden dan Comcast op het moment dat het bedrijf het bod aanpast.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.