Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Grote reorganisatie Disney

15 maart | 11:56

Disney (Kopen) heeft op woensdag een strategische reorganisatie van het bedrijf aangekondigd. Wij denken dat de reorganisatie vooral bedoeld is om de Direct to Consumer-divisie duidelijker te profileren. Het onderdeel krijgt een eigen verantwoordelijke bestuurder. Het zorgt voor meer inzicht in de inkomstenstroom die steeds belangrijker wordt voor het bedrijf.

De nieuwe Direct-to-Consumer en Internationale divisie komt onder leiding van chief strategy officer Kevin Mayer. De reorganisatie zorgt er ook voor dat de race om de opvolging van de ceo zal gaan tussen Mayer en Bob Chapek. Chapek is verantwoordelijk voor de Themaparken en de divisie Consumer Products.

De reorganisatie geldt met ingang van deze week. Disney zal echter de huidige boekhoudkundige verantwoording handhaven tot het nieuwe boekjaar (2019) op 1 oktober van start gaat. 

Wij handhaven het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. De reële waarde inschatting voor het aandeel blijft ook 130 dollar. Het aandeel heeft op dit moment een 4-sterren status. We denken dat de huidige koers aantrekkelijk is voor nieuwe beleggers.

De reorganisatie zorgt ervoor dat het bedrijf 4 onderdelen krijgt. De Direct-to-Consumer en Internationale divisie is nieuw. De Themaparken worden onder leiding van Chapek samengevoegd met het onderdeel Consumer Products.

De Interactieve divisie zal worden overgeheveld van het onderdeel Consumer Products naar het onderdeel Direct-to-Consumer. In dit nieuwe onderdeel zullen ook de programma’s van ESPN+ en de nog niet voltooide Disney programma’s vallen die via internet (OTT) worden aangeboden.

Mayer is ook verantwoordelijk voor de internationale medianetwerken, BamTech en het belang van Disney in Hulu. De wereldwijde advertentie-inkomsten zullen ook onderdeel worden van de Direct-to-Consumer divisie. Daardoor heeft het bedrijf nu 1 afdeling die verantwoordelijk is voor alle advertentie-inkomsten.

Het onderdeel Media Networks bestaat nu uit de Amerikaanse kabelzenders, waar onder andere ESPN en ABC deel van uitmaken. Dit onderdeel bevat tevens de diverse televisiekanalen. Media Networks komt onder de gezamenlijke leiding van Ben Sherwood, verantwoordelijk voor ABC Television, en James Pitaro, die sinds kort president is van ESPN. De filmdivisie blijft grotendeels ongewijzigd.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.