Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Ambitieus vijfjarenplan Fiat Chrysler

05 juni | 12:57

Fiat Chrysler (Kopen) introduceerde haar nieuwe vijfjarenplan (2018-2022). Het bedrijf richt de aandacht vooral op de duurdere merken. Het is de bedoeling om het rendement te verbeteren. Als de plannen worden waargemaakt zullen autofabrikanten wereldwijd jaloers toekijken.

De omzet zal de komende jaren volgens het bedrijf met gemiddeld 7% stijgen. Het is de bedoeling dat het rendement (adjusted EBIT) in 2022 tussen 9% en 11% zal uitkomen. Afgelopen jaar was dit 6,4% voor het concern, dat we geen concurrentievoordeel toekennen. 

Het rendement moet verbeteren door groei bij merken als Jeep, Maserati en Alfa Romeo. Daarnaast krijgt het Ram-merk extra aandacht. Dit gaat ten koste van merken als Chrysler, Dodge en Fiat.

We beschouwen de plannen als ambitieus. In onze nieuwe reële waarde inschatting gaan we uit van een lager rendement dan het management denkt te bereiken. Maar we denken dat de strategie om op duurdere merken te focussen de juiste is. 

We denken dat de omzet de komende jaren met 4% zal stijgen. Eerder gingen we uit van een groei van 3%. We gaan er daarbij van uit dat Magneti Marelli per 1 januari 2019 zal worden afgesplitst en worden overgedragen aan de aandeelhouders.

We denken dat het rendement de komende jaren 70 basispunten hoger zal liggen dan het langjarig gemiddelde van 5,9%. We hebben het langjarig gemiddelde in onze nieuwe berekening met 110 basispunten verhoogd.

Daarmee houden we rekening met hogere volumes voor de duurdere merken. We denken ook dat het bedrijf kostenbesparingen kan doorvoeren bij de traditionele merken. We zijn ervan overtuigd dat de markt de mogelijkheden van Fiat Chrysler onderschat.

Bij onze berekeningen gaan we voor de eerste drie jaar uit van de onderkant van de verwachtingen van het bedrijf. In de laatste twee jaren van de voorspellingen schuiven we op richting het midden van de aangegeven bandbreedte.

Met onze nieuwe reële waarde inschatting van € 25 voor het aandeel zitten we aan de bovenkant van de ramingen van analisten. Deze schommelen tussen € 14,50 tot € 25 per aandeel. Het gemiddelde is een waardering van € 21 voor het aandeel. Het aandeel koerst op dit moment 26% lager dan onze inschatting. Volgens ons is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.