Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Sterke resultaten en nieuwe CEO Richemont

12 september | 13:01

De resultaten van Richemont (Houden) over de eerste vijf maanden van het jaar waren iets beter dan verwacht. De groei van de omzet met vaste wisselkoersen bedroeg 10% in plaats van de door ons verwachte 8%. We houden echter vast aan de reële waarde inschatting van 90 Zwitserse frank voor het aandeel. Ook handhaven we het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. We beschouwen het aandeel als licht ondergewaardeerd.

De omzet bij Jewellery Maisons steeg sneller dan geanticipeerd. De stijging bedroeg 14%. Wij waren uitgegaan van een groei bij constante wisselkoersen van 10%. Concurrent Tiffany liet in de periode van februari tot juli een groei van 11% zien.

De groei bij de gespecialiseerde horlogemakers bleef echter achter bij onze verwachtingen. De groei bedroeg 4% waar wij waren uitgegaan van een groei van 6%. Het bedrijf bleef voorzichtig als het gaat om de verkoop via de groothandel.

Het bedrijf liet weten dat de verkoop via gespecialiseerde verkopers positief was. De verkoop via detailhandel steeg 14%. Daarbij is geen rekening gehouden met verkoop via internet. De verkoop via de groothandel steeg 2%.

De resultaten bij andere onderdelen van het bedrijf kwamen ruwweg overeen met onze inschattingen. De groei bedroeg daar 4%. Dit werd beïnvloed door de verkoop van Lancel en Shanghai Tang. De resultaten van de verkoop via internet en de overgenomen merken Yoox Net-a-Porter en Watchfinder werden voor het eerst geconsolideerd. Dit droeg 12% bij aan de totale omzet.

Geografisch gezien droegen alle regio’s, op het Midden-Oosten na, bij aan de groei. Vooral de resultaten in Azië en Noord- en Zuid-Amerika waren goed. We hebben dit vaker gezien bij andere aanbieders van luxe merken.

Richemont maakte tevens een eind aan het nu twee jaar durende experiment om zonder CEO te opereren. Jerome Lambert vervult deze rol met onmiddellijke ingang. Op dit moment werkt Lambert als COO bij Richemont. Hij werkt sinds 1996 bij Richemont.

Voorheen vervulde Lambert management posities bij Jaeger LeCoultre (2002-2013) en Montblanc (2013-2017). Hij droeg bij aan de diversificatie in de richting van lederen producten en horloges. Hij introduceerde diverse nieuwe producten. Bij Montblanc was hij verantwoordelijk voor de introductie van speciaal papier. Bij beide merken verbeterden de resultaten onder zijn leiding.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.