Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Geruchten overschaduwen solide resultaten Adobe

17 september | 15:02

De resultaten van Adobe (Houden) over het derde kwartaal van het boekjaar waren solide. We verhogen onze reële waarde inschatting voor het aandeel van 235 dollar naar 245 dollar. Dat heeft vooral te maken met een hoger verwacht rendement.

De omzet van het bedrijf bedroeg 2,29 miljard dollar. Dat is een stijging van 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alle onderdelen van Adobe droegen bij aan de stijging. De omzet bij het onderdeel Digital Media bedroeg 1,61 miljard dollar. De omzet bij Digital Experience bedroeg 614 miljoen dollar.

Adobe kocht afgelopen kwartaal voor 750 miljoen dollar aan eigen aandelen in. Dat is onderdeel van een totaal inkoopprogramma van 8 miljard dollar dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

We gaan uit van een sterke groei voor het bedrijf. Het aandeel koerst echter boven onze reële waarde inschatting. We raden beleggers aan op een koersdaling te wachten voordat het aandeel wordt ingekocht.

Het belangrijkste nieuws van de dag had niets met de resultaten te maken. Er verscheen een bericht dat Adobe mogelijk Marketo zal overnemen. In mei van dit jaar nam Adobe al Magento over voor 1,68 miljard dollar. Daarmee kan Adobe haar positie in de business–to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) markten versterken.

Als gevolg van de overname van Magento kan Adobe beter concurreren met bedrijven als Salesforce, SAP en Oracle. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk hun positie in deze markt verbeterd door overnames.

Marketo is een bedrijf dat specialiseert in marketing software. Het bedrijf ging in 2013 naar de beurs. Daarna werd het overgenomen door Vista Equity Players voor 1,79 miljard dollar. Vista richt zich op software bedrijven die sterk groeien met het doel de organisatie te verbeteren.

Het is niet precies duidelijk hoe Marketo er financieel voorstaat. De laatste beschikbare gegevens wijzen op een omzet van 209 miljoen dollar in 2015. We gaan ervan uit dat de resultaten sindsdien zijn verbeterd. 

We gaan uit van een prijs van meerdere miljarden dollars. Met 4,9 miljard dollar aan contanten en snel vorderbare beleggingen beschikt Adobe over voldoende geld om de overname te verrichten.

Als de overname van Marketo doorgaat is dat voor ons een bewijs dat Adobe het onderdeel Digital Experience sneller wil laten groeien. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.