Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Pijplijn Roche biedt uitzicht op groei

14 september | 13:24

Roche (Kopen) heeft op 13 september inzicht geboden in de ontwikkeling van medicijnen die zich in de latere fases van ontwikkeling bevinden. Dit versterkt onze mening dat het bedrijf op het punt staat diverse medicijnen te introduceren. Roche is ook in staat om de druk van zogenoemde biosimilars te weerstaan.Een biosimilar is een biologisch geneesmiddel dat soortgelijk is aan het origineel, waarvan het patent is verlopen. 

De druk van biosimilars voor Herceptin en Rituxan zal alleen maar toenemen. In 2019 zullen beide medicijnen te maken krijgen met biosimilars in de Verenigde Staten. De rest van de medicijnenportfolio zal volgens ons in de jaren tot 2022 voor een groei van de omzet zorgen van gemiddeld 4% per jaar. Dat is meer dan waar andere analisten van uitgaan.

We verwachten nieuwe resultaten over het longkanker medicijn Tecentriq tijdens de World Conference on Lung Cancer op 25 september. Daar zullen details worden verstrekt over Impower 133 en Impower 132. Voor beide medicijnen komen data beschikbaar over de overlevingskansen (OS) en de overlevingskansen zonder dat sprake is van verdere ontwikkeling van kanker (PFS).

We denken dat de resultaten van Tecentriq, in combinatie met het medicijn Avastin, doorslaggevend kunnen zijn voor gebruik bij longkanker en kanker aan de nieren of lever. 

Andere producenten van medicijnen voor kanker lopen ver achter. Keytrada van Merck is pas in juni aan Fase 3 van het onderzoek begonnen. Dit medicijn wordt gebruikt in combinatie met een chemokuur.

We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe. Wij vinden het aandeel duidelijk ondergewaardeerd. We houden vast aan onze reële waarde inschatting van 337 Zwitserse frank per aandeel (huidige koers 237 Zwiterse frank per aandeel). Voor de ADR geldt een waardering van 42 dollar.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.