Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Hoger koersdoel Randstad

15 januari | 11:53

Het momentum van Randstad (Kopen) uit het derde kwartaal van 2017 houdt aan in het vierde kwartaal. Wij gaan uit van een organische groei van 7,5%. We hebben onze verwachtingen voor 2017 met 2% verhoogd. 

In de eerste helft van dit jaar worden meer details verwacht over de uitkering van een buitengewoon dividend. Daarbij gaat het om een bedrag tussen € 250 miljoen en € 400 miljoen. Dat betekent dat het om een dividend gaat tussen € 1,30 en € 2,20. Het kan zijn dat het dividend pas in 2019 wordt uitgekeerd. Het zorgt desalniettemin voor een dividendrendement van 6% tot 7,5%. Dat is aantrekkelijk in onze ogen.

We verhogen de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBITA) voor 2017 met 2%. We denken dat het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal uit zal komen op € 297 miljoen. De verwachting van andere analisten is dat dit resultaat € 290 miljoen zal bedragen. We gaan uit van een organische groei van 7,5%. In Frankrijk zal het bedrijf 11% groeien. De groei in Nederland en de Verenigde Staten bedraagt 1%.

Als de schuldquote onder 1,0x daalt is het mogelijk om cash aan aandeelhouders uit te keren. Dit is aangekondigd op de strategiebijeenkomst in november afgelopen jaar. We denken dat de schuldquote in 2017 op 1,0x zal uitkomen. We verwachten meer details te horen over dit buitengewone dividend in de eerste helft van dit jaar.

We gingen er altijd van uit dat het dividend dit jaar betaald zou worden. We hebben echter met het bedrijf gesproken en denken nu dat het dividend wellicht pas volgend jaar zal worden uitgekeerd. Het gaat in onze ogen om een bedrag tussen de € 250 miljoen en € 400 miljoen aan contanten.

We handhaven onze ‘Kopen’-aanbeveling voor het aandeel. We verhogen het koersdoel van € 63 per aandeel naar € 65 per aandeel. Het aandeel koerst tegen een korting van 20% in vergelijking met de rest van de sector. Hierbij kijken we naar de verwachtingen voor 2018. We vinden deze korting niet gerechtvaardigd. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.