Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Sterke resultaten Richemont

12 januari | 11:19

De resultaten van Richemont (Houden) in het derde kwartaal van het boekjaar kwamen overeen met onze verwachtingen. Ze waren iets beter dan de algemene verwachting onder analisten. 

We beschouwen het aandeel bij de huidige koers als redelijk gewaardeerd.

Door de sterke euro bedroeg de omzet 6% minder in het derde kwartaal. De verkoop in Europa was lager. Als we geen rekening houden met wisselkoersschommelingen was de omzet 7% hoger. Dit werd veroorzaakt door sterke groei bij de winkels (+13%). Ook het onderdeel Jewellery Maisons liet een sterke groei zien. De omzet steeg 13% waar wij rekening hadden gehouden met een groei van 8%. 

De gespecialiseerde horlogeproductie had te maken met behoedzame verkopen bij de groothandel. Ook de verkoop in andere winkels viel tegen. Wij hadden op een groei van 6% (bij constante wisselkoersen) gerekend. De omzetstijging bedroeg 1%.

De verkoop van horlogemerken steeg echter met meer dan 10% in de eigen winkels van het bedrijf. We denken dat de stijging van de winkelverkopen een goed teken is. Het bedrijf haalt 60% van de omzet uit de detailhandel. Het zorgt ervoor dat de merken goed zichtbaar blijven en dat is weer goed voor de prijsontwikkeling.

We vinden dat Richemont de juiste stappen onderneemt om de kwaliteit van haar distributienetwerk te verbeteren. De sterke resultaten van de eigen winkels maakt duidelijk dat de merken nog altijd populair zijn. Het is ook een teken dat de marktomstandigheden verbeteren.

De juwelen-divisie zal naar verwachting ook het huidige kwartaal sterk presteren. Dat geldt feitelijk voor heel 2017. De juwelensector is een van de sterkst presterende onderdelen in de markt voor luxe producten. We denken dat Richemont hiervan profiteert. Het heeft op dit vlak een van de beste namen in de sector.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.