Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Overname Monsanto door Bayer voltooid

06 juni | 10:47

Op 4 juni kondigde Bayer (Kopen) aan dat het de overname van Monsanto op 7 juni zal voltooien. De aankondiging volgt nadat beide bedrijven toestemming hebben gekregen van alle toezichthouders voor het afronden van de overname. Als dat is gebeurd zal Bayer de naam Monsanto niet langer gebruiken.

In onze reële waarde inschatting voor Bayer en Monsanto gingen we al voor 100% uit van een voltooiing van de overname op basis van de huidige voorwaarden. We houden vast aan onze reële waarde inschatting van 128 dollar voor het aandeel Monsanto. Dat is gelijk aan het bod van Bayer

We kennen Monsanto een ruim concurrentievoordeel toe. De reële waarde inschatting voor het aandeel Bayer bedraagt € 119. Volgens ons heeft Bayer een gering concurrentievoordeel.

De overname werd in september 2016 aangekondigd. Sindsdien hebben toezichthouders zich over de overname gebogen. Bayer moest een portefeuille met activiteiten in de landbouwsector verkopen. BASF was de belangrijkste koper. De activiteiten genereerden een omzet van € 2,2 miljard in 2017.

We denken dat de uiteindelijke overeenkomst redelijk is voor de aandeelhouders van beide bedrijven. Aandeelhouders van Monsanto ontvangen 128 dollar per aandeel in contanten. Dat is een premie van ongeveer 7% boven onze reële waarde inschatting van 120 dollar ten tijde van het overnamebod.

De aandeelhouders van Bayer zullen over de langere termijn profiteren van de winstmogelijkheden van Monsanto. Deze zijn het gevolg van een vooruitstrevende technologie op het gebied van zaadontwikkeling. Die wordt op haar beurt veroorzaakt door de investeringen van het bedrijf in onderzoek en ontwikkeling. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.