Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Sterke resultaten Guidewire

07 maart | 12:59

Guidewire (Kopen) rapporteerde veel beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar. Het softwarebedrijf blijft erin slagen een goede balans te vinden voor het veranderende bedrijfsmodel.

De groei van licenties steeg aanzienlijk meer dan eerder was aangegeven. De omzet van de divisie Services stijgt sterk door de projecten InsuranceSuite Cloud en InsuranceNow.

De resultaten van Guidewire kunnen op korte termijn wisselvallig zijn omdat het bedrijf meer cloud klanten aantrekt. Maar Guidewire is sterk competitief. 

We houden vast aan onze toekenning van een sterk concurrentievoordeel voor het bedrijf. We verhogen onze reële waarde inschatting van 95 dollar naar 100 dollar per aandeel en houden rekening met een sterkere omzetgroei. Dat voordeel wordt deels teniet gedaan omdat het gemiddelde rendement van de cloud activiteiten lager is. Het aandeel blijft ondergewaardeerd in onze ogen.

De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 164 miljoen dollar. Dit betekent een stijging van 42% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is 5% meer dan waar wij rekening mee hadden gehouden. 

De licentie en andere inkomsten stegen met 31% ten opzichte van een jaar geleden. Dat werd deels veroorzaakt doordat een deel van de licentie-inkomsten vervroegd werd geboekt. Het bedrijf presteerde ook zonder dit voordeel duidelijk beter dan van tevoren was aangegeven.

Het bestuur van Guidewire gaf aan dat er een sterke vraag bestaat naar haar cloud-producten. We vinden het bemoedigend dat klanten overschakelen naar producten als InsuranceSuite Cloud en InsuranceNow.

Dit zorgt ervoor dat 43% van de nieuwe omzet dit jaar gebaseerd is op contracten in de vorm van abonnementen. Dat is meer dan de bandbreedte van 30% tot 40% die het bedrijf zelf heeft aangegeven.

De vraag naar de cloud producten van Guidewire komt van diverse soorten klanten. Het bedrijf gaf aan dat een bestaande grote verzekeraar de relatie van het bedrijf met Guidewire zal uitbreiden via InsuranceSuite Cloud.

We gaan er nog altijd van uit dat grote verzekeraars voor een meer geleidelijke overgang richting cloud activiteiten kiezen. Maar toch denken we dat het goed is dat Guidewire geïnvesteerd heeft in haar Services tak. Daardoor wordt een geleidelijke overgang mogelijk gemaakt. Het zorgt ook voor toekomstige groei.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.