Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Keytruda vervult glansrol voor Merck

04 juni | 12:53

Merck (Kopen) rapporteerde sterke data voor Keytruda op het gebied van non-smal cell lung cancer (NSCLC). Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse congres van de American Society of Clinical Oncology. Dit steunt het toenemend gebruik van Keytruda. Dat vertaalt zich in een groter marktaandeel voor het medicijn.

Op basis van de nieuwe gegevens verhogen we de verwachte omzet van Keytruda naar 15 miljard dollar. Eerder was dit 12 miljard dollar. Dit leidt ook tot een verhoging van de reële waarde inschatting voor het aandeel Merck, naar 70 dollar.

We blijven het aandeel als ondergewaardeerd beschouwen. Wij vinden dat de kansen van Keytruda door de markt nog niet volledig worden herkend. De doelmatigheid van Keytruda bij longkanker en andere vormen van kanker geeft het bedrijf de mogelijkheid om prijzen te verhogen. Het is de reden dat we het bedrijf het ruime concurrentievoordeel toekennen.

Tijdens het congres presenteerde Merck gegevens van de zogenoemde Keynote 042 en 407. Hierbij gaat het om het gebruik van Keytruda zonder andere medicijnen en met andere medicijnen. Het overlijdensrisico werd gereduceerd met respectievelijk 19% en 36%. 

We denken dat de gegevens ervoor zullen zorgen dat het marktaandeel van Merck zal stijgen in de NSCLC markt. In 2022 zal dat volgens ons 67% bedragen. De totale markt voor immuno-oncology medicijnen zal tegen die tijd 14 miljard dollar bedragen. Eerder gingen we uit van een omvang in dit marktsegment van 10 miljard dollar.

We denken dat de nu beschikbare gegevens ervoor zullen zorgen dat de standaard behandeling van NSCLC zal veranderen. We denken dat Merck marktaandeel zal winnen van Bristol, Roche en AstraZeneca. 

We verwachten echter geen grote veranderingen in onze waardering voor de andere bedrijven. We denken dat het medicijn Tecentriq van Roche een marktaandeel van 20% zal krijgen. Dit geldt vooral in de ALK en EGFR segmenten waar andere medicijnen niet over voldoende ondersteunende gegevens beschikken. Opdivo en Yervoy van Bristol zullen een marktaandeel krijgen van 11%. Het medicijn is vooral sterk in de doelgroep waar sprake is van een hoog TMB en een laag PDL1.

Technische analyse en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.