Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Opbreken United Technologies onwaarschijnlijk

19 maart | 12:48

Op de beleggersdag van United Technologies (Houden) maakte het bedrijf duidelijk dat de mogelijkheid bestaat dat het bedrijf wordt opgebroken. Zoals we al vermoedden overweegt het management het bedrijf in drieën te splitsen. Het gaat dan om Otis, een onderdeel Climate, Control & Security en een luchtvaarttak.

We raden beleggers niet aan om onmiddellijk te reageren met de gedachte dat het opbreken als een katalysator voor het aandeel zou kunnen werken. We denken dat de kans op opbreken minder dan 50% bedraagt. 

Bestuursvoorzitter Greg Hayes gelooft volgens ons niet in een dergelijk scenario. Zijn opmerkingen, na afloop van het evenement, wijzen hierop. Hij zei dat beleggers met een lange termijn horizon begrijpen dat er voordelen verbonden zijn aan een groter bedrijf.

Ten tweede kost het volgens het bedrijf 400 miljoen dollar om de aparte onderdelen op te zetten. De gevolgen voor de schuldaflossing en andere eenmalige posten zorgen ervoor dat de totale kosten 2 tot 3 miljard dollar bedragen. We houden er rekening mee dat deze bedragen worden overdreven omdat het bedrijf een opsplitsing onwenselijk acht. Maar dan nog gaat het om hoge bedragen.

Ten slotte wijzen we op activistische aandeelhouder Bill Ackman. Die heeft een klein belang in United Technologies. Die houdt zich tot nu toe rustig, maar dit kan veranderen.

Als we naar de optelsom van de waarde van de diverse onderdelen, inclusief Rockwell Collins, kijken, komen we op een waarde van 145 dollar per aandeel. Dat is meer dan de huidige koers van ongeveer 128 dollar. We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe. 

We zien dat een waarde van ongeveer 14 miljard dollar kan worden gecreëerd door het bedrijf op te splitsen. Hierbij houden we rekening met het aantal uitstaande aandelen na de overname van Rockwell.

Dit is meer dan de kosten die het bedrijf heeft aangegeven. We merken op dat onze reële waarde inschatting voor het aandeel, zonder opsplitsing, 137 dollar per aandeel bedraagt. 

Niets wat wij gehoord hebben verandert onze mening dat United Technologies zal groeien nu het tij in de luchtvaartsector meezit. De belangrijkste uitdaging is om ervoor te zorgen dat dit tot een verbetering van het rendement leidt. 

Dit geldt met name voor Pratt & Whitney. Dit onderdeel moet profiteren van de ontwikkeling van de nieuwe turbofan motor. Het luchtvaartonderdeel moet de overname van Rockwell verwerken.

Technische analyse en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.