Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Betere vooruitzichten Volkswagen

14 maart | 13:24

De winst per aandeel van Volkswagen (Houden) over heel 2017 bedroeg € 26,07 per aandeel. Dat was € 1,19 meer dan waar analisten rekening mee hadden gehouden. Het was ook € 4,63 meer dan het voorgaande jaar. In de winst zijn geen bijzondere items verwerkt.

Volkswagen produceert personenwagens onder de merken Audi, Bugatti, Porsche, SEAT, Skoda en Volkswagen. Daarnaast maakt het bedrijf vrachtwagens onder de merken MAN, Scania en Volkswagen. Wij kennen Volkswagen geen concurrentievoordeel toe.

De geconsolideerde omzet steeg met 6% naar € 230,7 miljard. Dit is inclusief de financiële dienstverlening. De operationele winst, zonder bijzondere items, bereikte een recordniveau van € 17,0 miljard. Dat betekent dat het operationele rendement 7,4% bedroeg. De operationele winst steeg met 17% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het operationele rendement nam toe met 70 basispunten. Voor 2018 worden de vooruitzichten met 5% verhoogd. Daarbij is ook rekening gehouden met de financiële dienstverlening van het bedrijf. Het operationeel rendement komt uit tussen 6,5% en 7,5%. 

Volgens de Roadmap E strategie zal het bedrijf in 2022 in 16 verschillende landen elektrische wagens produceren. In 2025 zullen 80 nieuwe elektrische modellen zijn geïntroduceerd. De totale productie van elektrische wagens zal dat jaar op 3 miljoen exemplaren uitkomen. De totale investeringen waren de afgelopen 10 jaar gemiddeld 8%. We denken dat dit de komende jaren ongeveer 10% zal bedragen. Bij onze reële waarde inschatting van € 221 per aandeel houden we rekening met de hogere investeringen.

Het 10-jaars gemiddelde van het EBITDA rendement bedraagt 14%. Dat is inclusief de Chinese joint venture. Wij houden rekening met een EBITDA rendement van 13% voor de middellange termijn. Dat is 100 basispunten minder dan het historisch gemiddelde.

Wij denken dat de markt de aandelen te hard heeft gestraft voor de diverse dieselschandalen en de hogere investeringen voor elektronische wagens. We vinden het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Het aandeel koerst met een korting van ongeveer 30% ten opzichte van onze reële waarde inschatting van € 221 per aandeel. 

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.