Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Alibaba bevestigt langetermijnperspectieven

20 september | 15:00

De recente beleggersdag van Alibaba (Kopen) heeft in onze ogen 3 dingen bereikt. Het versterkt de kracht van het netwerk dat Alibaba heeft. Dat is een belangrijke reden voor het toekennen van een ruim concurrentievoordeel. Het bedrijf maakte tevens duidelijk dat het weinig last heeft van de handelsoorlog en andere macro-economische spanningen. Het bedrijf heeft tenslotte meer inzicht gegeven in toekomstige investeringen.

We zijn niet van plan om onze reële waarde inschatting van 240 dollar voor het aandeel te veranderen. We beschouwen Alibaba als een van de meest aantrekkelijke aandelen als het gaat om handel via internet.

De kracht van het Alibaba-netwerk was duidelijk tijdens alle presentaties van het management van het bedrijf. Dat geldt zowel voor de bedrijven die nu de kern van Alibaba uitmaken, als voor diverse opkomende onderdelen.

We hebben eerder geschreven hoe belangrijk Taobao/Tmall en Ant Financial zijn geworden voor Chinese consumenten. Dit wordt bevestigd door het feit dat beide platforms respectievelijk 634 miljoen en 870 miljoen gebruikers hebben. We denken echter dat de mogelijkheden voor gebruik over en weer via platforms als Youku (400 miljoen gebruikers), Ele.me (168 miljoen gebruikers) en Lazada (100 miljoen gebruikers) worden onderschat.

We vinden de ontwikkelingen op het gebied van gemiddelde bestedingen (GMV per user) bemoedigend. Dit zorgt ervoor dat veel verkopers een voorkeur hebben voor het bedrijf. We gaan uit van een groei van de gemiddelde bestedingen met 30% in de komende 5 jaar. De totale omvang van de bestedingen in China zal in deze periode gemiddeld 38% stijgen.

We delen de inzichten van Jack Ma over de gevolgen van de handelsoorlog. Deze zorgen volgens hem voor onrust op de kortere termijn. Maar het kan volgens hem leiden tot het versterken van de relatie met andere handelspartners in de toekomst. Dit kan weer zorgen voor nieuwe aanbieders op de Alibaba-platforms.

We zien geen grote veranderingen in het consumptiegedrag van Chinezen. Dit geldt zowel voor de voorkeur voor bepaalde merken als de totale uitgaven. De stijging van gemiddelde lonen blijft sterk. Het is mogelijk dat de kredietmogelijkheden voor consumenten krapper worden. Dit is geen groot probleem gezien de gezonde staat van het gemiddelde huishoudboekje.

Alibaba heeft volgens ons een heldere strategie als het gaat om nieuwe investeringen. Er zijn wat dit betreft geen nieuwe doelstellingen voor omzetgroei en winstgevendheid vastgesteld. De focus wat betreft investeringen gaat uit naar de analyse van verwerken van gepersonaliseerde data. Ook krijgen Lazada, Local Services, New Retail/Hema, en Logistiek/Cainiao aandacht. Dit moet leiden tot het gemiddelde rendement (EBITDA) van 28% waar wij van uitgaan voor de komende 5 jaar.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.