Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

AT&T wint juridisch gevecht over overname Time Warner

13 juni | 12:54

Op 12 juni oordeelde de Amerikaanse rechter Richard Leon dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie onterecht de overname van Time Warner door AT&T (Kopen) had geprobeerd te blokkeren. Het gaat om een overname ter waarde van 85 miljard dollar. We dachten dat de overheid een redelijke kans had om de overname tegen te houden. Maar een grotere verrassing was dat de rechter geen voorwaarden formuleerde op basis waarvan de overname door kan gaan.

We willen ook aandacht vragen voor de oproep van de rechter aan het Ministerie om geen poging te doen om de overname te vertragen. Rechter Leon maakte duidelijk dat de overheid er niet in is geslaagd om duidelijk te maken waarom de overname schadelijk zou zijn voor consumenten. We denken daarom nu dat het Ministerie niet in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Van tevoren dachten we nog dat de overheid wel in beroep zou gaan als de rechter hen geen gelijk gaf.

We verwachten daarom dat de overname in de nabije toekomst wordt afgerond. We verhogen ons koersdoel voor het aandeel Time Warner van 97 dollar naar 107,50 dollar. We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe.

We denken nu ook dat Comcast zeer snel met een vijandig bod zal komen op Fox. Het bedrijf heeft eerder aangekondigd dat dit eraan zat te komen. We verwachten, zoals we eerder hebben aangegeven, dat het om een bod in contanten zal gaan dat hoger is dan het huidige bod van Disney op Fox.

Het management van Comcast verklaarde eerder dat het bod ‘tenminste zo aantrekkelijk zal zijn voor aandeelhouders van Fox als voor aandeelhouders van Comcast’. Daarbij wordt rekening gehouden met het ontrafelen van het ‘Nieuwe Fox’ en de problemen met toezichthouders. 

In reactie hierop heeft Disney klaarblijkelijk een nieuwe ontmoeting met financiers gehad. Waarschijnlijk met het doel om het bod, dat nu in aandelen plaatsvindt, voor een deel in contanten uit te brengen.

We denken dat een bod van Comcast zal leiden tot een biedingenoorlog tussen Comcast en Disney. Dit past in de steeds agressievere strijd om toegang te krijgen tot zogenoemde content.

We handhaven het ruime concurrentievoordeel voor de drie betrokken bedrijven. We hanteren een reële waarde inschatting voor het aandeel Disney (kopen-opinie) van 130 dollar. Voor Comcast (kopen-opinie) en Fox (kopen-opinie) is dat respectievelijk 42 dollar en 43 dollar. Dit is in anticipatie op een biedingenoorlog voor Fox.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.