Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Intel nog niet uit de problemen

08 januari | 11:39

Op 3 januari hield Intel (Houden) een telefonische persconferentie om te reageren op de berichten over 'ontwerpfouten' bij Intel-chips. Daardoor zijn ze niet goed te beveiligen. Het management bevestigde de berichten dat gevoelige informatie toegankelijk is. Het gaat onder andere om wachtwoorden en versleuteling technieken. Dit is consistent met de berichtgeving van The Register.

Stephen Smith, verantwoordelijk voor de Intel-data center engineering group liet echter weten dat de gebreken niet alleen voor de chips van Intel gelden. Hij liet tevens weten dat de gebreken niet betekenen dat de chips kunnen worden gemanipuleerd.

Smith zei ook dat de hele industrie samenwerkt om de problemen op te lossen, iets wat wij al eerder meldden. Hij zei ook dat de gevolgen van noodzakelijke updates minder hevig zijn dan werd gesuggereerd.

Voor beleggers is het relevant dat Smith liet weten dat het oplossen van de problemen niet erg kostbaar is. We merken op dat het aandeel Intel licht herstelde na de publicatie van het persbericht waarin de informatie van de persconferentie werd gedeeld. Het aandeel van concurrent AMD daalde na de aanvankelijke sterke stijging.

Ons belangrijkste inzicht is dat gewone computers geen gevolgen zullen ondervinden van de noodzakelijke updates. Intel blijft voorlopig echter onder druk staan. Dit geldt zolang gewerkt wordt aan oplossingen voor de chip-problemen. Het functioneren van de betrokken computers zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.

We houden vast aan onze toekenning van een ruim concurrentievoordeel voor Intel. Ook wijzigen we de reële waarde-inschatting van 36 dollar per aandeel niet. We denken dat de aandelen overgewaardeerd zijn. Dit heeft te maken met de risico's als gevolg van recente overnames.

We herhalen ook onze reële waarde-inschatting van 9 dollar voor het aandeel AMD. We kennen het bedrijf geen concurrentievoordeel toe. De markt is volgens ons te optimistisch over de vooruitzichten van AMD ten opzichte van Intel en Nvidia.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.