Naar de navigatie Naar de inhoud

Belangrijke informatie over EMIR

Europese Markt Infrastructuur Regulering

Europese Markt Infrastructuur Regulering (EMIR) is Europese wetgeving voor opties en futures voor  ondernemingen in de Europese Unie. De regeling geldt als u posities en transacties aangaat of bent aangegaan in op een beurs verhandelde derivaten (opties en futures). Of als u als begunstigde kan worden aangemerkt van deze transacties.
U leest hier wat EMIR voor u betekent en wat er van u wordt verwacht.

 

Dagelijkse rapportage aan het Transactieregister

Handelt u in opties en futures? Vanaf 1 oktober 2015 zijn wij verplicht om elke transactie en positie in opties en futures waarvan u de begunstigde bent dagelijks te rapporteren aan een Transactieregister. Met deze verplichte rapportage krijgen toezichthouders meer inzicht in het gebruik van dergelijke derivaten in de financiële markten en in de individuele derivatenportefeuilles van ondernemingen.

 

Rapportage door ABN AMRO

ABN AMRO rapporteert dagelijks aan een transactieregister. Het transactieregister dat wij gebruiken is DTCC Derivatives Repository. Voor de rapportage hebben wij uw Legal Entity Identifier nodig.

 

Legal Entity Identifier (LEI) aanvragen

Voor de rapportages moet u een LEI aanvragen bij de Kamer van Koophandel. Voor het aanvragen en behouden hiervan rekent de KvK kosten. Ga naar de site van de Kamer van Koophandel om uw LEI aan te vragen en voor de actuele tarieven.

Heeft u de LEI ontvangen? Geef die dan direct aan ons door via het door u onlangs ontvangen antwoordformulier.Of bel met onze Servicedesk Beleggen via 0900-1474 (gebruikelijke belkosten), vanuit het buitenland +31 (0)76 549 17 55.

Uw onderneming is niet ingeschreven in Nederland?


U vraagt u LEI aan bij de Local Operating Unit (LOU) in het land waar uw onderneming staat ingeschreven. Raadpleeg daarvoor onderstaande lijst. Staat het land waar uw onderneming is gevestigd niet in deze lijst? Neem dan contact op met uw toezichthouder om na te gaan waar u een LEI kunt aanvragen.

Heeft u de LEI ontvangen? Geef het dan meteen aan ons door via het antwoordformulier dat u heeft ontvangen. Of bel met onze Servicedesk Beleggen via 0900-1474 (gebruikelijke belkosten), vanuit het buitenland  +31 10 240 70 04.

 

Meer informatie over EMIR

Wilt u een overzicht van wat u nu precies moet doen volgens EMIR? Zoek u de EMIR Voorwaarden? Is niet alles duidelijk of heeft u nog vragen?