Naar de navigatie Naar de inhoud

Beurstrends

Onze experts volgen de beurs en nieuws dat invloed heeft op de beurs. Zo krijgt u wekelijks een overzicht van de belangrijkste trends op de beurs. Op basis van deze ontwikkelingen laten we u weten wat slim is: houden, kopen of verkopen.

 

Slagen plan gezondheidszorg VS onzeker

23 juni | 12:34
Het is onzeker of de Amerikaanse Senaat erin zal slagen veranderingen in de gezondheidszorg door te voeren. Als dit lukt denken wij dat dit gunstig is voor farmaceutische bedrijven en toeleveranciers voor de sector. Voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen heeft de wetgeving gemengde gevolgen.
 

Indrukwekkende winstgroei FedEx

22 juni | 12:55
De winst per aandeel van FedEx steeg in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar met een indrukwekkende 29%. Dat is vooral het gevolg van de overname van TNT Express, de positieve prijsontwikkelingen, volume groei en de aanhoudend hoge rendementen binnen de Express divisie.
 

Marktcommentaar: Meer Chinese aandelen in MSCI indices: goede eerste stap

21 juni | 15:08
Chinese A-aandelen zullen worden opgenomen in de MSCI Emerging Markets Index. Goed nieuws, meent Annemijn Fokkelman (hoofd Aandelenresearch bij ABN AMRO), maar enige voorzichtigheid blijft gewenst.
 

Sterk kwartaal Adobe

21 juni | 15:03
De resultaten van Adobe over het tweede kwartaal van het huidige boekjaar bewijzen dat het bedrijf succesvol is met het creëren van content en met digitale marketing (de bedrijfsstrategie). Het bedrijf slaagt erin klanten die gebruikmaken van Creative Suite naar Creative Cloud te dirigeren. Met de toevoeging van TubeMogul heeft het bedrijf het meest uitgebreide digitale marketingaanbod van alle cloud-aanbieders.
Houden

Wal-Mart koopt Bonobos om internetstrategie te versterken

20 juni | 15:27
Wal-Mart kondigde op 16 juni aan dat het Bonobos, een kledingmerk dat via internet wordt verkocht, wil kopen. Het gaat om een overnamesom van 310 miljoen dollar. De overname volgt op recente overnames van Modcloth, MooseJaw, Shoebuy en Hayneedle. Deze bedrijven zijn allemaal in het afgelopen jaar overgenomen. Met de overnames wil het bedrijf het productenarsenaal verbreden en de digitale infrastructuur verbeteren.
Houden

Mogelijke verkoop Amerikaanse snoepmerken Nestlé

19 juni | 13:00
De aankondiging van Nestlé dat het zijn Amerikaanse snoepmerken verkoopt is belangrijk. Dat is niet vanwege de financiële consequenties van de mogelijke verkoop. De belangrijke vraag is wat deze stap betekent voor de rest van de portefeuille van het bedrijf. Wij houden vast aan het ruime concurrentievoordeel dat we Nestlé toekennen. We veranderen de reële waarde van het aandeel (79 Zwitserse frank) niet.
 

Dow Chemical en DuPont overgewaardeerd

16 juni | 13:58
Dow Chemical en DuPont kondigen aan dat ze goedkeuring hebben voor de fusie van de 2 bedrijven. Het fiat van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten was de laatste horde die de overname in de weg stond. Er zijn geen aanvullende voorwaarden gesteld.
Kopen

Opinieverhoging voor RELX

14 juni | 15:01
Wij denken dat de nieuwe omzetgroeidoelstelling van 4% omzetgroei haalbaar is voor RELX Group. Dat is mogelijk door de ontwikkelingen in zowel de Legal divisie als bij het onderdeel Risk & Business Analytics.
Kopen

Vertrek Immelt markeert einde transformatieperiode GE

13 juni | 12:58
Jeff Immelt, de bestuursvoorzitter van GE, gaat eind dit jaar met pensioen. Zijn taak wordt overgenomen door John Flannery. Hij is al 30 jaar in dienst bij GE. Als CEO van GE Healthcare had hij de afgelopen tijd de taak om het stagnerende onderdeel vlot te trekken. Flannery start op 1 augustus van dit jaar. We houden vast aan onze reële waarde-inschatting voor GE. We handhaven ook het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen.
Kopen

Overname NXP positief ondanks onderzoek EU

12 juni | 12:21
De Europese Commissie kondigde op 9 juni aan onderzoek te doen naar de voorgenomen overname van NXP Semiconductors door Qualcomm. De commissie zegt dat er zorgen bestaan dat de overname leidt tot hogere prijzen, minder concurrentie en minder innovatie in de sector.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief