Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Kopen

Tommy Hilfiger presteert sterk voor PVH

03 december | 13:04

De resultaten van PVH (Kopen) over het derde kwartaal waren solide. We beschouwen het bedrijf als aantrekkelijk. Het aandeel staat onder onze huidige waardering van 153 dollar.

De omzet steeg 7,1% in het derde kwartaal. Dat komt overeen met onze verwachtingen. Het bedrijf heeft de vooruitzichten verhoogd na een goede start van de feestmaanden. Tommy Hilfiger presteerde het afgelopen kwartaal het beste. Dat gold vooral voor Europa en Azië.

De omzet van de internationale divisie van Tommy Hilfiger steeg 16,4%. De vergelijkbare omzet steeg 13%. Ook Heritage Brands presteerde goed met een omzetgroei van 8,4%. Wij waren uitgegaan van een stijging van 4,3%.

Calvin Klein stelde daarentegen teleur. De omzetstijging bedroeg 2,2%. Wij waren uitgegaan van een groei van 5.6%. Het rendement (EBIT) bedroeg 12,6% waar wij uitgingen van een rendement van 14,0%. PVH moest de prijzen van duurdere Calvin Klein jeans verlagen vanwege een tegenvallende vraag. We zien dit als een tijdelijk probleem.

We kennen het bedrijf een gering concurrentievoordeel toe. Dat heeft vooral te maken met de aanhoudende kracht van merken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein.

De omzet van Tommy Hilfiger steeg afgelopen kwartaal met 11,1%. Het is het vierde opeenvolgende kwartaal waarin sprake is van een stijging met meer dan 10%. Het onderdeel laat steevast een rendement zien tussen 10% en 15%. We gaan ervan uit dat dit ook de komende kwartalen het geval zal zijn. Alle onderdelen van dit merk presteerden goed.

Wat betreft Calvin Klein denken we dat de problemen met de jeans tijdelijk zijn. Jeans maakt 15% uit van de totale omzet. Het merk zelf heeft geen problemen. Belangrijke onderdelen als ondergoed voor mannen en sportieve kleding presteerden goed. 

We blijven geloven in PVH. Hoewel het nog vroeg is, gaan we uit van een goede verkoop tijdens de feestdagen. De verkoop in november en rond Black Friday was goed. Er blijven echter zorgen rond Calvin Klein. Ook de dure dollar en mogelijke tariefsverhogingen spelen mee.

Het is mogelijk dat we vanwege deze zorgen onze reële waarde inschatting licht verlagen. Maar de waardering blijft dan nog duidelijk boven de huidige beurskoers.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.