Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Hogere reële waarde inschatting Novo Nordisk

04 december | 12:10

We hebben de reële waarde inschatting voor Novo Nordisk (Houden) aanzienlijk verhoogd. De waardering was 284 DKK en is nu 344 DKK. Voor de ADR’s is de waardering verhoogd van 44,50 dollar naar 52 dollar. Dit is het gevolg van de gunstige resultaten uit het Pioneer 6-onderzoek voor semaglutide (diabetes type 2 middel) in tabletvorm.

De resultaten van het onderzoek kwamen sneller dan we hadden verwacht. Daardoor is Novo in staat om in de eerste helft van 2019 goedkeuring aan te vragen voor het medicijn. Als het medicijn een prioriteitsstatus krijgt van toezichthouder FDA dan is goedkeuring voor eind 2019 mogelijk.

Als gevolg van de vervroegde resultaten hoeft Novo wellicht geen extra onderzoek te doen voor het medicijn Ozempic (prikpen voor diabetes type 2). Het is mogelijk dat de voorlopige resultaten uit de testfase (Sustain 6-Trial) en de resultaten uit Pioneer 6-onderzoek voor semaglutide afdoende is. 

We vinden de October ADA richtlijnen bemoedigend. Deze geven GLP-1 behandelingen als Victoza (aanvullend middel om bloedsuikerspiegel te verlagen) en Ozempic een sterke positie. Ze worden als aantrekkelijker alternatief voor insuline gezien. Voor veel patiënten is het de meest aantrekkelijke behandeling na het generieke medicijn metformin (voor verlaging bloedsuikerspiegel) .

Een eerdere lancering van semaglutide met de sterke resultaten uit de onderzoeken geeft Novo de tijd om het product als alternatief voor Victoza te gebruiken. Daardoor wordt Novo minder kwetsbaar voor de introductie van generieke alternatieven voor Victoza. Dit zal naar verwachting in 2023 het geval zijn.

We denken al met al dat de omzet uit diabetes medicijnen in de komende 10 jaar zal stijgen van 4 miljard dollar naar 10 miljard dollar. Eerder gingen we uit van een omzetstijging naar 6 miljard dollar. 

We gaan ervan uit dat semaglutide het belangrijkste medicijn van Novo wordt. Voor patiënten in een latere fase van de ziekte blijft Ozempic belangrijk. Dat zal zeker het geval zijn als onderzoek naar hogere doseringen Ozempic succesvol blijkt. 

Technische analyse en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.