Naar de navigatie Naar de inhoud
Terug naar overzicht
Houden

Chinese toerist mijdt Tiffany’s

29 november | 14:17

Tiffany’s (Houden) meldde een duidelijke daling van de omzetgroei in het derde kwartaal. Na een daling van 30% sinds de piek in juli koerst het aandeel in de buurt van onze waardering. We handhaven onze reële waarde inschatting van 92 dollar voor het aandeel. 

Het bedrijf meldde dat het vasthoudt aan de verwachtingen voor dit jaar. De omzet zal dit jaar tegen 10% stijgen. Daarbij wordt uitgegaan van constante wisselkoersen. Volgens sommige analisten is dat aan de voorzichtige kant. De omzet steeg 13% in de eerste helft van 2018. Daarnaast wordt dit jaar de Paper Flower collectie wereldwijd aangeboden.

Wij houden vast aan een omzetgroei van 8,8% voor het bedrijf dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen. Dat betekent dat de omzetgroei in het vierde kwartaal 6% moet bedragen.

De vergelijkbare omzet steeg 3% in het derde kwartaal. In de eerste 2 kwartalen was sprake van een vergelijkbare omzetgroei van 7%. Daarbij wordt uitgegaan van constante wisselkoersen. Volgens het bedrijf is de daling het gevolg van Chinese toeristen die minder besteden in de Verenigde Staten, Hongkong en Korea.

Dit is een trend die we ook zien bij concurrenten van Tiffany’s. Chinese toeristen kopen meer in eigen land als gevolg van de waardedaling van de yuan. Tiffany’s lijkt echter harder te worden geraakt dan andere bedrijven.

De omzet op lokale markten bleef wereldwijd sterk, zo maakte het bedrijf duidelijk. Dat gold vooral voor de Chinese thuismarkt. Dit was echter onvoldoende om de lagere uitgaven van toeristen te compenseren.

In de Verenigde Staten was sprake van een aanhoudende groei. Het derde kwartaal liet geen verzwakking zien. In Japan vlakte de omzetgroei af tot 2%. In de eerste helft van het jaar bedroeg de groei nog 9%. Dat was het gevolg van lagere bestedingen door zowel Chinese toeristen als de lokale bevolking. Ook LVMH rapporteerde een normalisering van de groei in Japan.

De lagere omzetgroei had meer met toeristenstromen dan met de eigen producten te maken, aldus Tiffany’s. Het aantal verkochte juwelen steeg in alle drie kwartalen dit jaar. Het aantal bezoekers en het aantal kopende bezoekers liet een positieve ontwikkeling zien.

Technische analyses en fundamentele opinies

De technische analyses en fundamentele opinies zijn exclusief beschikbaar voor klanten van ABN AMRO. Deze informatie kunt u inzien binnen de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. U logt daarvoor in met uw identificatiecode of met uw pas en e.dentifier.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
Fundamentele analyse is een techniek in de beleggingswereld. Beleggingsanalisten proberen daarmee de aantrekkelijkheid van een aandeel (of een aandelensector) te beoordelen ten opzichte van andere beleggingsmogelijkheden. Zij doen dit door een analyse van de gang van zaken in een onderneming of bedrijfstak.
Technische analyse is het bestuderen van grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie, zoals prijs en omzet. Op basis van deze technische analyse worden uitspraken gedaan over toekomstige koersen in de effectenmarkt.