Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Multi Manager Mandaat

Wat is het Multi Manager Mandaat?


Dit mandaat belegt op het Next beleggingsplatform van ABN AMRO.  Hiermee maken we wereldwijd gebruik van bijna alle externe fondsmanagers, zonder beperkingen. Daarnaast bedingen we lagere tarieven door de omvang en de structuur van het platform.

Wat betekent dit voor u?

 • Geschikt voor uw vermogen vanaf € 50.000.

 • Uw belegde vermogen wordt professioneel en actief beheerd.

 • Een breed gespreide portefeuille en wereldwijde fondsselectie. 

 • Volledig onafhankelijke selectie van fondsen. 

 • U heeft geen omkijken naar uw beleggingen.

Waaruit bestaat dit mandaat?

Een wereldwijd aanbod van beleggingsfondsen waaruit de portefeuillemanagers voor u een breed gespreide portefeuille samenstellen. De fondsstructuur zorgt voor toegang tot specialistische vermogensbeheerders die normaliter niet voor particuliere klanten beschikbaar zijn.

 • Aandelen
  De aandelenfondsen beleggen in een regio of richten zich op een bepaald type onderneming, zoals bedrijven die kunnen doorgroeien. Fondsen die beleggen in kansrijke thema’s komen ook in aanmerking. 

 • Obligaties
  Veiligheid, zekerheid en een goede afweging tussen rendement en risico. Dat staat bij een obligatiebelegging voorop. Spreiding is uiteraard ook belangrijk. In het obligatiedeel van uw portefeuille loopt u geen valutarisico.

 • Overige beleggingen
  Alternatieve beleggingen reageren vaak anders op marktontwikkelingen dan aandelen en obligaties. Daardoor kunnen ze het risico in uw portefeuille verkleinen. De portefeuillemanagers kunnen kiezen voor alternatieve beleggingen in vastgoed, grondstoffen, liquiditeiten en hedgefondsen.

Beleggingsstijl

Onze portefeuillemanagers verdelen uw portefeuille optimaal. De opbouw van uw portefeuille hangt onder andere af van de beleggingsvisie van onze economen en andere marktspecialisten. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio’s en thema’s. Een goede verdeling levert u op de langere termijn meer rendement op.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw portefeuille vergelijken met de benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

 • Zorgvuldige analyse
  Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat onze specialisten uw vermogen beleggen op de manier die bij u past.

Informatievoorziening

Uiteraard houden we u continu op de hoogte over uw portefeuille, het rendement en het beleggingsbeleid. Uw adviseur neemt daarnaast jaarlijks uw portefeuille met u door.

 • Vermogensrapportage

  Deze rapportage geeft elk kwartaal inzicht in de samenstelling van uw portefeuille. U kunt hierin onder meer de volgende punten bekijken:

  - De transacties in dat kwartaal.
  - De verdeling over de verschillende vermogenscategorieën.
  - Het rendement.
  - De regio-, sector-, en valutaverdeling.
  - De top 10 beleggingen in de portefeuille.
  - Risico’s en het effect daarvan op uw rendement. 


 • Fiscale opgave
  U ontvangt elk jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte. 

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes van onze specialisten.

Wat kost het?

Voor dit mandaat betaalt u kosten. De kosten vindt u op de Tarievenkaart.

Aanvullende informatie

Jaarlijks bespreekt u met uw adviseur of Vermogensbeheer nog bij u past. Heeft u tussentijds vragen over uw beleggingen? Neem dan gerust contact op met uw persoonlijk adviseur.

Direct regelen


Is het Multi Manager Mandaat een vorm van Vermogensbeheer die goed bij u past? Uw persoonlijk adviseur helpt u graag bij het afsluiten van dit mandaat. U kunt uiteraard ook altijd terecht bij de Beleggingslijn via 0900 92 15 (gebruikelijke kosten). Bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak om te ervaren wat wij voor u kunnen betekenen. 

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )