Naar de navigatie Naar de inhoud

Vermogensbeheer kosten

De kosten van Vermogensbeheer

Als u belegt of gaat beleggen, wilt u natuurlijk weten welke kosten daarbij horen. Op deze pagina ziet u een overzicht van de kosten die komen kijken bij Vermogensbeheer.

 

Welke kosten zijn er?

  1. All-in fee 
    Dit zijn de kosten die u betaalt voor de dienstverlening die Vermogensbeheer biedt, zoals doorlopend advies op maat en het beheer van uw portefeuille.
  2. Lopende kosten  
    Dit zijn de kosten die een beleggingsfonds maakt, zoals beheerkosten en administratiekosten. De lopende kosten zijn verwerkt in de koers van het beleggingsfonds.

 

Kostenoverzicht

Bij Vermogensbeheer betaalt u een zogenaamd All-in tarief voor onze diensten. De kosten die u betaalt, hangen o.a. af van uw risicoprofiel en het mandaat dat u kiest. Daarnaast betaalt u kosten voor beleggingsfondsen die door externe vermogensbeheerders voor ABN AMRO worden beheerd. Deze kosten worden verwerkt in het rendement van de fondsen.

 

Rekenvoorbeeld

Petra maakt gebruik van de beleggingsvorm 'Vermogensbeheer'. Zij is een belegger met een matig defensief risicoprofiel. De waarde van haar beleggingsportefeuille is € 200.000,-. Dit zijn ongeveer haar totale jaarlijkse kosten:

Soort kosten Bedrag Percentage
All-in tarief € 2.100 1,05%
Lopende kosten € 1.047 0,52%
Btw € 441 0,22%
Totale kosten € 3.588 1,79%