Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over het Duurzaam Fondsen Mandaat

Wat is het Duurzaam Fondsen Mandaat?


 • Kiest u voor het Duurzaam Fondsen Mandaat, dan kiest u voor de toekomst.

 • Uw beleggingsportefeuille bestaat uit duurzame beleggingsfondsen en duurzame individuele obligaties.

 • De fondsen investeren in bedrijven die voorop lopen bij het vinden van de balans tussen mens, leefomgeving en resultaat.

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door de overheid, een instelling of een bedrijf is aangegaan.

Wat betekent dit voor u?

 • Geschikt voor uw vermogen vanaf € 50.000.

 • U belegt in een breed gespreide portefeuille van duurzame fondsen en duurzame individuele obligaties.  

 • Uw belegde vermogen wordt professioneel en actief beheerd. 

 • U heeft geen omkijken naar uw beleggingen.

Waaruit bestaat dit mandaat?

We selecteren duurzame beleggingsfondsen die voorop lopen als het gaat om de balans tussen mens, leefomgeving en winst. Bij de selectie werken we samen met Triodos MeesPierson, specialisten in duurzaam vermogensbeheer. En ABN AMRO Investment Solutions, specialisten in duurzame fondsselecties. 

 • Aandelen
  De aandelenfondsen beleggen in een regio of richten zich op een bepaald type onderneming, zoals bedrijven die kunnen doorgroeien. 

 • Obligaties
  Veiligheid, zekerheid en een optimale spreiding. Dat staat bij een obligatiebelegging voorop. Daarom kiezen de portefeuillemanagers obligaties met verschillende looptijden. De debiteuren waarvan zij de obligaties selecteren, moeten eveneens aan strenge eisen voldoen. Overheidsobligaties hebben de voorkeur.

 • Overige beleggingen  
  Alternatieve beleggingen reageren vaak anders op marktontwikkelingen dan aandelen en obligaties. Daardoor kunnen ze het risico in uw portefeuille verkleinen. We hebben gekozen voor een combinatiefonds dat specifiek voor dit doel is opgericht. In dit fonds wordt onder andere belegd in duurzaam vastgoed, microfinanciering en alternatieve energie.

Beleggingsstijl

Onze portefeuillemanagers verdelen uw portefeuille optimaal. De opbouw van uw portefeuille hangt onder andere af van de beleggingsvisie van onze economen en andere marktspecialisten. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio’s en thema’s. Een goede verdeling levert u op de langere termijn meer rendement op.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw portefeuille vergelijken met een zogenoemde benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

 • Zorgvuldige analyse
  Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat onze specialisten uw vermogen beleggen op de manier die bij u past.

Informatievoorziening

Uiteraard houden we u continu op de hoogte over uw portefeuille, het rendement en het beleggingsbeleid. Uw adviseur neemt daarnaast jaarlijks uw portefeuille met u door.

 • Vermogensrapportage
  Deze rapportage geeft elk kwartaal inzicht in de samenstelling van uw portefeuille. Ook ziet u de transacties in dat kwartaal, de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën en het rendement. Naast deze informatie heeft u uiteraard 24 uur per dag inzicht in uw portefeuille via Internet Bankieren.

 • Fiscale opgave
  U ontvangt elk jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte.

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes van onze specialisten.

Wat kost het?

Voor dit mandaat betaalt u kosten. De kosten vindt u op de Tarievenkaart.

Aanvullende informatie

Jaarlijks bespreekt u met uw adviseur of Vermogensbeheer nog bij u past. Heeft u tussentijds vragen over uw beleggingen? Neem dan gerust contact op met uw persoonlijk adviseur.

Direct regelen

Is het Duurzaam Fondsen Mandaat een vorm van Vermogensbeheer die goed bij u past? Uw persoonlijk adviseur helpt u graag bij het afsluiten van dit mandaat. U kunt uiteraard ook altijd terecht bij de Beleggingslijn via 0900 92 15 (gebruikelijke kosten).

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )