Naar de navigatie Naar de inhoud

Fondsadvies

Man met koffie overlegt

Met advies beleggen in topfondsen

Fondsadvies

  • Zelf beleggen met advies van een expert

  • Keuze uit een topselectie beleggingsfondsen

  • Uw huidige portefeuille als startpunt

Wat is Fondsadvies?

Heeft u een belegbaar vermogen van meer dan € 75.000,-? En wilt u actief beleggen, maar er niet dagelijks mee bezig zijn? Met Fondsadvies belegt u in beleggingsfondsen, met advies van onze experts. Ons advies is altijd uniek en op uw wensen en grenzen toegesneden. U staat aan het roer. En  uw adviseur staat altijd voor u klaar. Maak nu een afspraak.

ABN AMRO Investment Solutions selecteert

Uit duizenden beleggingsfondsen heeft ABN AMRO Investment Solutions een menukaart van zo’n 250 topfondsen samengesteld. Dit zijn beleggingsfondsen van de beste fondshuizen en fondsbeheerders, gespreid over alle regio's van de wereld. De fondsen zijn zo geselecteerd dat ze uw beleggingsstrategie optimaal ondersteunen. De prestaties van deze fondsen worden bovendien continu gemonitord. Vraag Fondsadvies nu aan.

Beleggen zoals bij u past

Beleggen zoals bij u past

U beslist zelf waarin u belegt. Daarom is het vooraf goed om te bepalen wat voor soort belegger u bent en wat uw risicoprofiel is. Er zijn 6 risicoprofielen. Van zeer defensief (zeer weinig risico) tot zeer offensief (zeer veel risico). U kiest het profiel dat past bij uw wensen en doelen.

Meer weten over het Beleggersprofiel

Uw portefeuille als uitgangspunt

Wanneer u start met Fondsadvies, is uw beleggingsportefeuille op dat moment uitgangspunt voor ons eerste advies. Al uw beleggingen nemen we mee, zoals uw aandelen, opties of vastgoed. Passen die beleggingen goed in onze visie en in uw risicoprofiel? Dan adviseren we u om ze te houden. Belegt u nog niet? Dan ontvangt u van ons een voorstel op basis van uw risicoprofiel. Start nu met Fondsadvies


Maandelijks een analyse van uw portefeuille

Elke maand wordt uw beleggingsportefeuille getoetst. De analyse vindt plaats aan de hand van onze actuele beleggingsvisie en de fondsbeoordelingen van ABN AMRO Investment Solutions. Blijken er in uw situatie aanpassingen nodig te zijn? Dan ontvangt u een advies op maat. Dit is uw persoonlijke beleggingsupdate, die u eenvoudig via Internet Bankieren bekijkt. Als u dit wilt, kunt u ons advies bespreken met een beleggingsadviseur. Afwijken van ons advies kan altijd.

Regelt u het liever allemaal online?

Heeft u geen behoefte aan een persoonlijk adviseur? Dan past Fondsadvies Online beter bij u. U krijgt dan uw persoonlijke beleggingsupdate via Internet Bankieren. Ook dit advies is helemaal op maat voor u gemaakt. Vraag Fondsadvies of Fondsadvies Online aan.

De kosten van Fondsadvies

Beleggen via Fondsadvies brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Er zijn verschillende soorten kosten. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

De kosten van Fondsadvies

Beste balans tussen risico en rendement

Voor uw beleggingen zijn we altijd op zoek naar de best mogelijke balans tussen risico en rendement. Dankzij die balans kunnen we al jaren een mooi resultaat realiseren voor de beleggingsportefeuilles van onze klanten.

Risico 2012 2013 2014 2015 2016
Zeer defensief 4,6% -0,2% 2,6% 0,7% 1,5%
Defensief 6,6% 3,3% 6,4% 3,6% 3,5%
Matig defensief 9,7% 6,3% 9,7% 5,9% 5,0%
Matig offensief 11,4% 10,1% 11,2% 7,0% 5,5%
Offensief 12,6% 13,8% 12,3% 8,8% 5,3%
Zeer offensief 12,7% 18,5% 11,2% 9,8% 5,1%

Bron: ABN AMRO Investment Risk. Rendementen per 31-12-2016. Rendementen indien alle beleggingsadviezen van de bank direct werden opgevolgd. Bij deze rendementen is geen rekening gehouden met de jaarlijkse kosten voor transacties en overige kosten voor beleggen. Door deze kosten vallen de getoonde rendementen in de praktijk lager uit. Meer informatie over transactie en overige kosten vindt u op onze pagina tarieven beleggen. 
Dit betreft de resultaten van de ABN AMRO adviesportefeuilles**; deze resultaten kunnen afwijken van de rendementen van de individuele klantportefeuille. Berekening rendementen op basis van het meetkundig gemiddelde
De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

** ABN AMRO Adviesportefeuilles 
Op basis van het beleggingsbeleid van ons Beleggingscomité stellen wij per beleggingsprofiel een adviesportefeuille samen. Deze dient als basis voor het persoonlijk beleggingsadvies, waar wij rekening houden met uw persoonlijke wensen en omstandigheden. De ABN AMRO Adviesportefeuille voor het door u gekozen profiel kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag inzien via Internet Bankieren.

Het beleggingsprofiel bepaalt de grenzen waarbinnen een werknemer bij 'Zelf beleggen' zijn of haar beleggingsmix samenstelt.
Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

maak een afspraak

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )