Naar de navigatie Naar de inhoud

Begeleid Beleggen kenmerken

Alles over Begeleid Beleggen

Met Begeleid Beleggen belegt u zelfstandig in een ABN AMRO Profielfonds dat wordt beheerd door een fondsbeheerder. U kunt al vanaf € 50 inleggen. Er zijn servicekosten en lopende kosten. U betaalt per transactie geen aan- en verkoopkosten.

terug naar overzicht direct aanvragen
Gemakkelijk online beleggen

Voor wie?

  • U heeft geld over en u wilt kans maken op een hoger rendement.

  • U wilt zelfstandig op een gemakkelijke manier beleggen.

  • U wilt beleggen in een Profielfonds, dat wordt beheerd door een fondsbeheerder

  • U weet dat u uw inleg voor een deel of helemaal kunt verliezen.

Profielfondsen

Met Begeleid Beleggen belegt u in één van de ABN AMRO Profielfondsen. Dit zijn beleggingsfondsen die door een ervaren fondsbeheerder worden beheerd. U kiest het Profielfonds en bepaalt de hoogte van uw inleg.

Er zijn zes Profielfondsen. Elk Profielfonds heeft een eigen risicoprofiel, oplopend in risico van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico). Bij elk risicoprofiel hoort een eigen strategische vermogensverdeling, een verdeling van uw beleggingen over de vermogenscategorieën aandelen, alternatieve beleggingen, obligaties en liquiditeiten.

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Kosten

We hebben de kosten voor u op een rijtje gezet. Zodat u weet wat u kunt verwachten. Bekijk de kosten.

Altijd inzicht in uw beleggingsportefeuille

  • Via Internet Bankieren

  • Via de Mobiel Bankieren app (vanaf versie 9.5)

Een order plaatsen

U kunt op elk moment via Internet Bankieren een Profielfonds kopen of verkopen.

Stoppen

U kunt na verkoop van uw beleggingen altijd kosteloos stoppen met Begeleid Beleggen.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal 20.000 euro per persoon per instelling.

Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Service & Contact Beleggen

U heeft een vraag over beleggen? Of heeft u wat hulp nodig bij het instellen van Begeleid Beleggen? Wij helpen u graag verder. Bij Service & Contact vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Een persoonlijke vraag? Stel uw vraag via Beeldbankieren, telefonisch, of op kantoor. Uiteraard is dit vrijblijvend en gratis.


Direct regelen

U kunt Begeleid Beleggen online aanvragen. In het begin van de aanvraag stellen we u nog een paar vragen. Zo weet u of Begeleid Beleggen goed bij u past.

direct aanvragen

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )