Naar de navigatie Naar de inhoud

ABN AMRO sluit aan op RMF

Op 28 januari 2013 is NYSE Euronext gestart met de Retail Matching Facility (RMF). ABN AMRO sluit hier per 18 februari op aan. ABN AMRO wil hiermee de effectendienstverlening verbeteren en ervoor zorgen dat particulier beleggende klanten kunnen profiteren van de beste koersen.

 

Wat is Retail Matching Facility?

RMF is een apart platform op NYSE Euronext alleen voor particuliere beleggers. Hierop zijn een aantal market makers toegelaten. Zij hebben toegezegd dat zij over het algemeen betere uitvoeringsprijzen hanteren dan op de 'gewone' Euronext beurs. Dit geldt alleen voor aandelen die onder de AEX vallen ('blue chips'). Het doel is om de particuliere belegger te laten profiteren van betere uitvoeringsprijzen.

 

Beste uitvoeringsprijs

De RMF haakt hiermee in op een van de Mifid-richtlijnen voor het bevorderen van de concurrentie tussen beursbedrijven. De orderverwerking verloopt gewoon via de systemen van Euronext.  De orders kunne op 2 manieren worden afgehandeld.  Of via het 'gewone orderboek'van Euronext of, als dat voordeliger is, via de concurrerende market makers (Retail Liquidity Providers) op de RMF. Zo krijgt u als particuliere belegger altijd de beste uitvoeringsprijs. Alle orders via RFM zijn gereguleerde markttransacties. Zo worden ze ook gepubliceerd.

Wat merkt u als belegger?

Eigenlijk merkt u niets. De orders worden bij Euronext verhandeld en gerapporteerd zoals voorheen. Wel kan het zijn dat u voor uw orders een betere prijs krijgt dan op de koersborden van Euronext wordt genoteerd. U krijgt zonder extra moeite dus de beste uitvoering.


 

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Wel beleggen, geen expert?

Profielfondsen: beleggen voor niet-beleggers

profielfonds beleggen - man luistert muziek

Wilt u wel profiteren van de voordelen van beleggen? Maar ontbreekt het u aan kennis? Met Profielfonds Beleggen nemen onze experts u al het werk uit handen. En belegt u met het risico dat bij u past.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief