Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat kan beleggen u opleveren?

wat kan beleggen opleveren

Wat kan beleggen u opleveren?

Uw geld laten groeien, kan op verschillende manieren. Sparen is de bekendste manier. Helaas is de spaarrente vandaag de dag bijzonder laag. Met beleggen maakt u meer kans op groei van uw geld. Daar komt wel risico bij kijken. Beleg daarom altijd met geld dat u over heeft.

De 3 ingrediënten van beleggen

U wilt uw geld beleggen zodat dit op een later moment meer geld oplevert (rendement) dan u heeft ingelegd. Als u kiest voor beleggen, is het handig om rekening te houden met een aantal vaste ingrediënten.

1. Doel

Bedenk voor welk doel u wilt beleggen. Dat maakt het gemakkelijker om te bepalen hoe lang en met welk risico u wilt beleggen.

2. Risico

Hoe meer risico u neemt, hoe groter de kans op winst. Maar ook: hoe meer risico u neemt, hoe groter de kans op verlies.

3. Tijd

Hoe langer u uw geld belegt, des te groter de kans op rendement. Hoe korter u belegt, des te kleiner de kans op rendement.

Dit kan beleggen u opleveren

Waarschijnlijk weet u dat beleggen op de lange termijn meer kan opleveren dan sparen. We hebben de rendementen voor beleggen en de spaarrentes in een historisch overzicht gezet. Bekijk de grafiek hieronder voor de verschillen tussen sparen en de verschillende beleggingsfondsen.

Deze grafiek laat zien wat beleggen kan opleveren ten opzichte van sparen

Hoewel de rendementen historisch gezien hoger zijn bij beleggen, zijn er aan beleggen meer risico’s verbonden en kan de inleg verloren gaan. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Combineer sparen en beleggen

Wilt u voorzichtig een eerste stap wagen? Probeer uw geld te laten groeien door sparen en beleggen te combineren. Spaart u maandelijks € 200, dan kunt u dit bedrag bijvoorbeeld splitsen: € 100 blijven sparen en € 100 beleggen.

Meer over sparen én beleggen
wat levert beleggen op

Zo gaat u direct van start

Om te beginnen met beleggen heeft u een ABN AMRO Betaalrekening en Internet Bankieren nodig. Heeft u dit nog niet? U kunt dit heel gemakkelijk en snel aanvragen.