Naar de navigatie Naar de inhoud

Twijfelt u over beleggen?

Beleggen lijkt soms spannend en roekeloos. Maar in de praktijk is beleggen net zo spannend als u het zelf wilt maken. Daarbij heeft u meer kans op rendement dan bij sparen. Meer misverstanden? Wij hebben de top 3 voor u verzameld.

1 ‘Als ik ga beleggen, verlies ik geheid mijn geld’

U kunt beleggen net zo spannend maken als u zelf wilt. Want voordat u uw geld belegt, bepaalt u samen met een adviseur hoe u wilt beleggen en welke vorm bij u past. U komt dan uit bij één van de 6 profielen (1 is zeer defensief, 6 is zeer offensief). En daarna bij een beleggingsvorm (u wilt zelf gaan beleggen of er juist geen tijd insteken). Zo bepaalt u uw wensen en grenzen. Wilt u bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag inleggen, weinig risico lopen, en zelf niet met beleggen bezig zijn? Dan kunt u kiezen voor een defensief Profielfonds. Daarbij laat u uw geld beleggen door een beleggingsexpert van ABN AMRO.

2 ‘Om te beleggen, heb ik een grote zak geld nodig’

Beleggen is voor iedereen. Ook voor de belegger die wat minder geld te besteden heeft, namelijk al vanaf
€ 50,-. Uiteraard is het onverstandig om te beleggen met geld dat u niet kunt missen. Bij beleggen kunt u altijd geld verliezen. Heeft u spaargeld op uw spaarrekening staan? En kunt u een deel daarvan voor een langere periode missen? Dan kunt u misschien meer rendement behalen door met dit deel te gaan beleggen. Vooral nu de spaarrente historisch laag is. De kans op rendement is bij beleggen, zeker op de lange termijn, groter dan bij sparen. Geen groot bedrag inleggen? U kunt ook kiezen voor een kleiner bedrag of maandelijks inleggen met Periodiek Beleggen. 

3 ‘Om te kunnen beleggen, moet je er wel verstand van hebben’

Ook hier geldt: beleggen is voor iedereen. Heeft u zelf geen verstand van beleggen en wilt u er ook geen tijd insteken? Dan kunt u kiezen voor laten beleggen door een expert van ABN AMRO. Natuurlijk houdt u daarbij wel een vinger aan de pols. U heeft altijd inzicht in uw portefeuille. En u kunt op elk moment stoppen of uw inleg aanpassen. U zit nergens aan vast en u hoeft dus niet met uw neus in de boeken. Bij beleggen met advies heeft u wel enige kennis van beleggen nodig. U krijgt hierbij advies maar neemt zelf uw beslissingen. Bij al deze beleggingsvormen profiteert u van een wereldwijd netwerk van analisten en beleggingsspecialisten. ABN AMRO is één van de grootste en deskundigste partijen op dit gebied. 

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief