Naar de navigatie Naar de inhoud

Sparen of beleggen?

Zekerheid of rendement?

Uw geld laten groeien, is geen doel op zich. Het helpt wel bij iets moois opbouwen voor uw kinderen, een onvergetelijke reis maken of een nieuw huis kopen. Hoe maakt u uw dromen waar? Sparen is veilig maar de spaarrente is historisch laag. Beleggen is interessant maar brengt risico’s met zich mee. Gaat u voor zekerheid of voor rendement?

Gaat u voor rendement?

Wanneer we het over beleggen hebben, gaat het vaak over de kosten en de risico’s. Niet altijd terecht, want beleggen kan ook met minder risico. En met beleggen heeft u kans op een goed rendement. Dat is hét voordeel ten opzichte van sparen. U levert met beleggen wel in op zekerheid omdat er ook een kans is dat u verlies lijdt.

Top 3 meest aangevraagde beleggingsvormen

  1. Zelf Beleggen: zelf kopen en verkopen en uw beleggingsstrategie bepalen.
  2. Begeleid Beleggen: u legt een bedrag in en een beleggingsexpert belegt dat voor u in een fonds
  3. Vermogensbeheer: uw vermogen boven € 75.000,- beheerd door een beleggingsteam.

Gaat u voor zekerheid?

De meeste Nederlanders zijn opgegroeid met sparen. Voor de ene persoon is het een sport, voor de ander is het lastig om de spaarpot te vullen. Nu de spaarrente historisch laag is, kijken veel mensen verder. Met sparen is uw geld veilig, maar als de kosten hoger zijn dan de rente, is sparen niet meer zo interessant. Uiteindelijk heeft u met sparen wel meer zekerheid dan met beleggen. 

Top 3 meest aangevraagde spaarrekeningen

  1. Direct Sparen: uw spaargeld altijd vrij opneembaar.
  2. Direct Kwartaal Sparen: sparen met bonusrente per kwartaal.
  3. Vermogens Spaarrekening: sparen met een bonusrente per jaar.

Het beste van beide werelden

Sparen is natuurlijk nooit onverstandig. Hoe laag de spaarrente ook zakt. U zult dolblij zijn met uw spaargeld als bijvoorbeeld uw wasmachine plotseling aan vervanging toe is. Kunt u daarnaast een bedrag voor langere tijd missen? Dan kunt u dat gaan beleggen. Want op de langere termijn heeft u met beleggen meer kans op een hoger rendement.