Naar de navigatie Naar de inhoud

De zes risicoprofielen van ABN AMRO

Van zeer defensief tot zeer offensief

Welk risicoprofiel past bij u?

ABN AMRO heeft zes risicoprofielen. Deze profielen variëren van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico). Hieronder vindt u van elk profiel een korte omschrijving. Binnen Vermogensbeheer gelden vijf andere risicoprofielen. Hier vindt u meer informatie over de risicoprofielen die specifiek bij deze vorm van beleggen horen.

Bij elk risicoprofiel hoort een strategische vermogensverdeling, een verdeling van uw beleggingen over de vermogenscategorieën aandelen, alternatieve beleggingen, obligaties en liquiditeiten. Daarnaast stelt het Expert Center van ABN AMRO elke zes weken de actuele vermogensverdeling per risicoprofiel vast. Onderaan de pagina vindt u de strategische en de actuele verdeling over de vermogenscategorieën voor alle risicoprofielen van de bank. De strategische vermogensverdeling hoort bij de zes risicoprofielen. De actuele vermogensverdeling helpt u om op korte termijn in te spelen op ontwikkelingen.

Bekijk de brochure Uw Risicoprofiel Beleggen met Advies (pdf, 2.5MB)

Wilt u met een adviseur overleggen welk risicoprofiel bij u past? Maak dan een terugbelafspraak.

 

Risicoprofiel 1 | De zeer defensieve portefeuille

Wilt u meer rendement dan een spaarrekening en grote risico's zo veel mogelijk vermijden? Dan past een zeer defensieve portefeuille het beste bij u. U belegt in de vermogenscategorieën liquiditeiten en obligaties. Niet in aandelen. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is twee jaar.


Risicoprofiel 2 | De defensieve portefeuille

U wilt en kunt iets meer risico nemen en u heeft wat meer tijd? Dan kunt u kiezen voor de defensieve portefeuille. U belegt dan vooral in obligaties en liquiditeiten. Een zeer klein deel van uw portefeuille zit in aandelen en alternatieve beleggingen. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is vijf jaar.

 

Risicoprofiel 3 | De matig defensieve portefeuille

U bent bereid wat meer risico te nemen in uw portefeuille maar wel binnen bepaalde grenzen en over een langere periode. Bij u past een gespreide portefeuille met het accent op obligaties en een beperkter deel in aandelen. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is zeven jaar.

Risicoprofiel 4 | De matig offensieve portefeuille

U kunt de beleggingsrisico's van het beleggen in aandelen goed inschatten en u weet welke kansen daartegenover staan. U bent bereid meer risico te nemen. Met de matig offensieve portefeuille belegt u meer van uw vermogen in aandelen dan in obligaties. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is tien jaar.

 

Risicoprofiel 5 | De offensieve portefeuille

Streven naar hoger rendement is voor u belangrijk. Met de offensieve portefeuille kiest u voor een portefeuille met het accent op aandelen, minder op obligaties. U accepteert het risico dat daarbij hoort. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is twaalf jaar.

Risicoprofiel 6 | De zeer offensieve portefeuille

Het streven naar rendement is voor u de belangrijkste overweging om te beleggen. Met de zeer offensieve portefeuille belegt u vrijwel uitsluitend in aandelen. U kunt op de langere termijn een hoog rendement halen en u accepteert de forse risico's die hieraan verbonden zijn. De aanbevolen minimale periode om uw geld te beleggen is vijftien jaar.

 

Strategische vermogensverdeling

Bij elk risicoprofiel hoort een strategische vermogensverdeling. Zie hieronder de verdeling over de vermogenscategorieën per risicoprofiel.

Aandelen Alternatieve
beleggingen
Obligaties Liquidi-
teiten
1 0  0 60 40
2 15  5 50 30
3 30  10 50 10
4 50  10 35 5
5 70  10 15 5
6 100  0 0 0

Actuele vermogensverdeling

Elke zes weken stelt het Expert Center van ABN AMRO de actuele vermogensverdeling per risicoprofiel vast. Zie hier de versie van 14 juni 2017.

Aandelen Alternatieve
beleggingen
Obligaties Liquidi-
teiten
1 0 0 38 62
2 22 8 28 42
3 40 13 30 17
4 60 13 20 7
5 78 13 9 0
6 100 0 0 0

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief