Naar de navigatie Naar de inhoud

Vraag je ouders om toestemming voor de Wallet

Leuk dat je de Wallet wilt gebruiken! Omdat je nog geen 18 jaar bent, heb je de toestemming van je ouders nodig om te betalen met de app. Hieronder lees je precies wat zij moeten doen.

Download de Wallet

Heb je de Wallet nog niet gedownload? Doe dat dan in de Google Playstore. Als je de app hebt gedownload, maak je een Mobiele Betaalpas aan. Volg daarvoor de stappen in de app.

Je Wallet laten activeren

Vinden je ouders het goed dat je de Wallet gaat gebruiken? 

 • Laat je ouders dan bellen naar 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) om je Mobiele Jongerenpas te activeren.
 • Je ouders geven aan hoeveel geld jij per dag maximaal mag uitgeven met je Mobiele Betaalpas en met je plastic betaalpas. 
 • Alles is geregeld! Je kunt nu contactloos betalen met je smartphone.
Tip: We willen graag zeker weten dat we je ouders aan de lijn hebben. Dat laten ze weten met behulp van hun e.dentifier of identificatiecode. Het is dus handig als ze die samen met hun bankpas bij de hand hebben.

Daglimiet verhogen

Gebruik je de Wallet al, maar spreek je met je ouders af dat je per dag best iets meer mag uitgeven? Je ouders kunnen dit nieuwe bedrag doorgeven via: 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Daglimiet verlagen

Red je het ook met minder geld op een dag? Je kunt zelf de daglimiet van je Wallet laten verlagen. Bel hiervoor naar: 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

De Wallet voor minderjarigen

 • Waarom moeten mijn ouders toestemming geven om de Wallet te gebruiken?

  Om te kunnen betalen met je mobiele telefoon, maak je in de Wallet een Mobiele Jongerenpas aan. Je ouders moeten hiervoor toestemming geven en alleen zij kunnen je Mobiele Jongerenpas laten activeren. Want het betekent dat je daarna 2 betaalpassen hebt. Je had al een plastic betaalpas, en nu heb je er ook 1 in de Wallet. En op iedere betaalpas zit een daglimiet. 

  Op je Mobiele Betaalpas is dat het bedrag dat je per dag maximaal met de Wallet kunt betalen. Voor je plastic betaalpas is de daglimiet het bedrag dat je per dag maximaal mag opnemen of uitgeven. Je ouders bepalen hoe hoog de daglimieten van jouw betaalpassen mogen zijn.

 • Ik ben jonger dan 18 en het lukt niet om een Mobiele Betaalpas aan te maken. Hoe kan dat?

  Het kan zijn dat jij daar nog niet de juiste rechten voor hebt. Je ouders kunnen dat heel makkelijk checken en aanpassen in Internet Bankieren.

  Dat doen ze door naar 'Beheer' te gaan en via 'Bevoegdheden minderjarige' te kijken bij 'Gebruik rekening(en) instellen'. Daar moet een vinkje staan bij 'Mobiele Betaalpas aanvragen' en 'Wijzig limiet Mobiele Betaalpas'. Als dat niet zo is, kunnen ze dat meteen aanpassen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Krijg elke maand voordeel

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? En meedoen met &Meer levert u nog veel meer op: wekelijks korting bij aansprekende winkels en voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief