Naar de navigatie Naar de inhoud

Wallet instellen

Aan de slag met de Wallet

Heeft u de Wallet gedownload? U hoeft nog maar een paar stappen te zetten om contactloos te kunnen betalen met uw telefoon. U maakt in de app een Mobiele Betaalpas aan en stelt uw Wallet-code in. U heeft daarbij wel uw e.dentifier nodig. Lastig? Nee hoor, de app leidt u stap voor stap door het proces. Als voorbereiding kunt u deze pagina goed doornemen.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
een mobiele betaalpas aanmaken in de wallet

1. Een Mobiele Betaalpas aanmaken

U maakt een Mobiele Betaalpas aan door uw plastic betaalpas aan uw telefoon te koppelen. Zorg dat uw NFC-antenne aanstaat en houd de pas tegen de achterkant van uw telefoon. Misschien kost het even voordat de app uw pas leest. De chip moet precies tegen de NFC-antenne zitten. 

Lukt het niet? Dan kunt u ook handmatig inloggen. U voert dan zelf uw rekeningnummer en pasnummer in. U bevestigt het koppelen van de plastic betaalpas aan uw telefoon altijd met uw e.dentifier.
kies uw rekening in de wallet

2. Kies uw rekening

U krijgt een overzicht te zien van uw rekeningen. Kies de rekening die u wilt gebruiken om te betalen met de Wallet.

Houd er rekening mee dat uw Mobiele Betaalpas een eigen limiet heeft, net als uw plastic betaalpas. Dat betekent dat u meer uit kunt geven.
kies uw rekening in de wallet

3. Uw Wallet-code kiezen

Net als bij uw plastic betaalpas heeft u in de Wallet ook een 4-cijferige code om betalingen te bevestigen. En die code kiest u zelf. 

De app vraagt u om de Wallet-code zelf in te vullen. Tip: gebruik andere cijfers dan de pincode van uw plastic pas.
kies het moment van de Wallet-code

4. Limiet instellen

U bepaalt voor een deel zelf wanneer u de Wallet-code invoert. Rekent u meer dan € 25 af? Dan moet u altijd bevestigen met uw code. 

Bij een lager bedrag is de keuze aan u. U vinkt uw voorkeur aan. U kunt uw keuze altijd weer aanpassen.

5. Bevestigen met uw e.dentifier

U heeft nu al uw persoonlijke voorkeuren bepaald. Het laatste wat u moet doen, is akkoord gaan met de voorwaarden. Heeft u geen bezwaren? Bevestig dat dan met uw e.dentifier.

Dat was het al. U bent helemaal klaar en kunt de Wallet gaan gebruiken. 

Nog geen 18 jaar? Vraag dan nog wel even om toestemming

Extra betaalpas toevoegen

Wilt u meer ABN AMRO Betaalpassen aan uw Wallet toevoegen? Ook dat kan. In het scherm waar u uw pas ziet, schuift u naar rechts en klikt u op ‘pas toevoegen’. Daarna volgt u dezelfde stappen als bij uw eerste pas. U heeft ook uw e.dentifier weer nodig.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.