Naar de navigatie Naar de inhoud

Wallet instellen

Aan de slag met de Wallet

Heeft u de Wallet gedownload? U hoeft nog maar een paar stappen te zetten om contactloos te kunnen betalen met uw telefoon. U maakt in de app een Mobiele Betaalpas aan en stelt uw Wallet-code in. U heeft daarbij wel uw e.dentifier nodig. Lastig? Nee hoor, de app leidt u stap voor stap door het proces. Als voorbereiding kunt u deze pagina goed doornemen.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
een mobiele betaalpas aanmaken in de wallet

1. Een Mobiele Betaalpas aanmaken

U maakt een Mobiele Betaalpas aan door uw plastic betaalpas aan uw telefoon te koppelen. Zorg dat uw NFC-antenne aanstaat en houd de pas tegen de achterkant van uw telefoon. Misschien kost het even voordat de app uw pas leest. De chip moet precies tegen de NFC-antenne zitten. 

Lukt het niet? Dan kunt u ook handmatig inloggen. U voert dan zelf uw rekeningnummer en pasnummer in. U bevestigt het koppelen van de plastic betaalpas aan uw telefoon altijd met uw e.dentifier.
kies uw rekening in de wallet

2. Kies uw rekening

U krijgt een overzicht te zien van uw rekeningen. Kies de rekening die u wilt gebruiken om te betalen met de Wallet.

Houd er rekening mee dat uw Mobiele Betaalpas een eigen limiet heeft, net als uw plastic betaalpas. Dat betekent dat u meer uit kunt geven.
kies uw rekening in de wallet

3. Uw Wallet-code kiezen

Net als bij uw plastic betaalpas heeft u in de Wallet ook een 4-cijferige code om betalingen te bevestigen. En die code kiest u zelf. 

De app vraagt u om de Wallet-code zelf in te vullen. Tip: gebruik andere cijfers dan de pincode van uw plastic pas.
kies het moment van de Wallet-code

4. Limiet instellen

U bepaalt voor een deel zelf wanneer u de Wallet-code invoert. Rekent u meer dan € 25 af? Dan moet u altijd bevestigen met uw code. 

Bij een lager bedrag is de keuze aan u. U vinkt uw voorkeur aan. U kunt uw keuze altijd weer aanpassen.

5. Bevestigen met uw e.dentifier

U heeft nu al uw persoonlijke voorkeuren bepaald. Het laatste wat u moet doen, is akkoord gaan met de voorwaarden. Heeft u geen bezwaren? Bevestig dat dan met uw e.dentifier.

Dat was het al. U bent helemaal klaar en kunt de Wallet gaan gebruiken. 

Nog geen 18 jaar? Vraag dan nog wel even om toestemming

Extra betaalpas toevoegen

Wilt u meer ABN AMRO Betaalpassen aan uw Wallet toevoegen? Ook dat kan. In het scherm waar u uw pas ziet, schuift u naar rechts en klikt u op ‘pas toevoegen’. Daarna volgt u dezelfde stappen als bij uw eerste pas. U heeft ook uw e.dentifier weer nodig.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.