Naar de navigatie Naar de inhoud

Zet nu uw financiën op een rijtje voor later

Vraag over later

Op 5 maart 2015 werd 'Later' georganiseerd, 'het event over uw financiële toekomst'. Eén van de meer dan 700 aanwezigen was Stefania Prekpalaj (jurist, 29 jaar). Het belangrijkste van de avond vond ze het besef dat ze nu echt aan de slag moet gaan voor later, zo laat ze in de video weten. Anneke Janssen, strategisch financieel planner bij ABN AMRO, geeft haar een tip waarmee ze meteen kan beginnen: zet uw financiën op een rijtje.

Appeltje voor de dorst

Tijdens het event 'Later' woonde Prekpalaj de presentatie van Janssen over financiële planning bij. Janssen maakte de aanwezigen duidelijk dat het belangrijk is goed na te denken over de toekomstwensen en doelen die ze hebben voor later.

'Laat uw spaargeld niet alleen staan als veilig appeltje voor de dorst, want als u niets doet verschrompelt het", aldus Janssen, "bedenk voor welk doel of welke doelen u uw geld en andere financiële middelen wilt inzetten. Breng dan uw financiën goed in kaart om te zien of uw doel haalbaar is.'

Tip voor deze tijd van het jaar

Speciaal voor Prekpalaj geeft Anneke een concrete tip. Een tip die aansluit bij deze tijd van het jaar: gebruik de maanden dat u uw belastingaangifte kunt doen in uw voordeel. Dit jaar heeft u een maand langer de tijd voor uw aangifte, en wel tot 1 mei. Daardoor kunt u langer de tijd nemen voor uw financiële zaken. De tip van Janssen is om dan meteen alle financiën in kaart te brengen.

Jaaropgaven op een rijtje

Janssen: 'Om uw belastingaangifte te doen, heeft u uw jaaropgave nodig. Nu u ze toch aan het verzamelen bent, is het verstandig om meteen alles eens op een rijtje te zetten. En om goed na te denken over uw  wensen voor de toekomst. Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u bovendien uw pensioengegevens erbij zoeken.'

Pensioencheck

'Daarna kunt u op abnamro.nl/pensioencheck kijken hoe uw inkomen voor later eruit ziet op basis van uw huidige financiën. Daarbij kan een financieel plan een goed hulpmiddel zijn.' Heeft u hulp nodig? Of ziet u nu al dat uw wens voor de toekomst nog niet haalbaar is? Onze adviseurs helpen u graag.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.