Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenking bij scheiding

Ik ga scheiden. Wat gebeurt er met de schenking die ik kreeg van mijn ouders?

Als u bent gehuwd in gemeenschap van goederen, moet de schenking mogelijk worden verdeeld met uw (ex-)partner. Of dat het geval is, is afhankelijk van de voorwaarden die bij de schenking zijn opgenomen.

Bent u getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dan kan de schenking sowieso uw privébezit zijn. Dit is afhankelijk van de huwelijkse voorwaarden.

Is er bij de schenking een uitsluitingsclausule gehanteerd, dan is de schenking ook uw privébezit als u bent gehuwd in gemeenschap van goederen.

De financiële gevolgen van een scheiding zijn vaak groot en niet altijd direct duidelijk. Maak daarom een afspraak met een van onze adviseurs.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over schenken


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief