Naar de navigatie Naar de inhoud

Schenken aan een goed doel

Check uw giften

Inventariseer aan welke goede doelen u de afgelopen jaren geld heeft gegeven. Waarom heeft u deze goede doelen gesteund? Hoeveel heeft u gegeven? Bekijk uw lijst en bedenk wat u ervan vindt.

Kies bewust

Bepaal daarna (opnieuw) uw focus. Stel uzelf de vraag: als ik een verschil wil maken in de wereld, waaraan wil ik dan geven? Maak een keuze uit twee of drie maatschappelijke thema's, die u echt persoonlijk raken. Is dat bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, dierenwelzijn of sport & cultuur?

 

Wie en waar helpen

Bepaal uw doelgroep en locatie. Stel dat u als thema 'ontwikkelingshulp' kiest, bepaal dan wie u wilt helpen. Zijn dat alleen kinderen of ook volwassenen? En als u kinderen kiest, welke kinderen zijn het dan? Bepaal daarna waar u wilt helpen. Wilt u wereldwijd helpen, in een specifiek land, of misschien zelfs wel een bepaald dorp? Of schenkt u liever aan een project dat u kent van een vakantie?

Maak het concreet

Wilt u dat er een nieuwe waterleiding wordt aangelegd of dat de lokale bevolking zelf leert om een waterput te bouwen? Er zijn zo veel verschillende doelen die bereikt kunnen worden. Bepaal wat u wilt dat er met uw geld wordt gedaan.

 

Zet het op papier

Wil u direct schenken of plannen maken voor later? Als u nu wilt schenken, formuleer wat u wilt en zet het om in acties. Als u later wilt geven, maak dan een tijdsplanning. U kunt er ook voor kiezen om uw geld na te laten aan een goed doel. Ik adviseer u om dit vast te leggen in uw testament, zodat u zeker weet dat het op de juiste plek terecht komt.

Verder praten over schenken

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.