Naar de navigatie Naar de inhoud
Crowdfunding

Crowdfunding: samen belangrijk religieus erfgoed behouden

Onze collega's van Instituten & Charitas begeleiden een aantal crowdfundingprojecten. U heeft het woord crowdfunding vast wel eens langs zien komen. Met een flink aantal mensen (de crowd, de menigte) zorgen dat een doel bereikt wordt. Omdat er veel mensen meedoen, kunt u met een kleine bijdrage al helpen.

Vorig jaar heeft Instituten & Charitas de Domkerk in Utrecht geholpen. Met crowdfunding is meer dan € 54.000,- bij elkaar gekregen voor de restauratie van 2 luchtbogen. Ook bij de volgende projecten die Instituten & Charitas begeleidt, is behoud van religieus erfgoed het doel. Met ons nieuwe crowdfundingsplatform kunt u bijdragen aan 3 bijzondere projecten.

Instituten & Charitas helpt 3 religieuze instellingen om via crowdfunding hun doelen te bereiken.

1. Restauratie oude toren

De Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart in Sittard wil de oude toren restaureren. Daarvoor wordt € 50.000,- ingezameld.

2. Restauratie orgel

De Stichting Orgelfonds van de Oude Kerk in Soest wil € 85.000,- inzamelen voor de restauratie en plaatsing van een monumentaal orgel.

3. Wederopbouw verwoeste kerk

De Protestantse gemeente in Hoek wil € 30.000,- inzamelen voor de gebrandschilderde ramen die door brand zijn verwoest. De ramen verbonden op beeldende wijze de verhaallijnen van het dorp met verhaallijnen uit de bijbel.

Eén van deze instellingen helpen?

Wilt u deze instellingen helpen met het bereiken een van hun doelen? U kunt via www.doorgeven.nl uw bijdrage leveren. Dat kan al met een bedrag van € 5,-. En de instelling die u helpt, geeft u daar graag iets voor terug. U kunt bijvoorbeeld een rondleiding door de eerste Basiliek van Nederland krijgen, of een vrijkaartje voor het orgelfestival van de Oude Kerk.

Crowdfunding via ons platform

Bekijk het crowdfundingplatform. U kunt daar uw bijdrage leveren.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over schenken


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Uw Financieel Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht voor uw belastingaangifte

Het financieel jaarovericht voor uw belastingaangifte

Uw Financieel Jaaroverzicht over 2016 zetten wij tussen eind januari en eind februari voor u klaar in Internet Bankieren. U krijgt een Bankmail zodra u dit overzicht kunt downloaden.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief