Naar de navigatie Naar de inhoud

Bankzaken regelen bij scheiding

Wat moet ik bij de bank regelen?

Voor u officieel uit elkaar gaat, is het belangrijk om uw financiële en verzekeringszaken op een rij te zetten. Welke producten heeft u met uw partner bij ABN AMRO afgesloten? En welke producten heeft u straks nodig?

Gezamenlijke bankrekening

Het kan verstandig zijn om een gezamenlijke rekening aan te houden zolang u gezamenlijke kosten moet betalen. Zo voorkomt u onnodige incasso's en boetes. Zodra er geen betalingen meer gedaan hoeven te worden, kunt u de gezamenlijke rekening opheffen of op naam van één van u laten zetten.

-

Hypotheek

Heeft u samen met uw partner een woning? Dan is het belangrijk om te kijken of het financieel haalbaar is voor een van u om in de woning te blijven. Is dit niet het geval, dan zal het huis verkocht moeten worden. Is het voor u financieel wel mogelijk om uw partner uit te kopen en in het huis te blijven wonen? Dan kunt u de hypotheek op uw naam laten zetten.

Gezamenlijke lening

Soms is het financieel gunstig om een gezamenlijke lening op naam van u beiden te laten staan. U betaalt deze na de scheiding dan nog samen af. Hier zit wel een risico aan. Als uw ex geen rente en aflossing meer betaalt, zal de bank zijn of haar deel op u verhalen. Het is bij leningen van ABN AMRO soms ook mogelijk de lening te splitsen of om de lening op één naam te laten zetten. Lees meer over gezamenlijke leningen en uit elkaar gaan.

Verdeling vermogen

Niet alleen spaartegoed en de opbrengst van beleggingen, maar ook het ouderdomspensioen dat u in de periode dat u samen was heeft opgebouwd, wordt tussen u beiden verdeeld. U krijgt ieder de helft, tenzij u hierover andere afspraken maakte in uw huwelijkse voorwaarden of scheidingsconvenant.

Samen langskomen werkt sneller

Kom bij voorkeur samen bij ons langs. U krijgt dan tegelijk dezelfde informatie, waardoor de scheiding van de financiële producten zorgvuldig en sneller zal verlopen. Heeft u liever allebei een eigen adviseur? Dat kan natuurlijk ook.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Pas kwijt? Blokkeer 'm direct

Zo gedaan via Internet Bankieren of Mobiel

U kunt via de app uw betaalpas blokkeren en direct een nieuwe pas aanvragen.

Bent u uw betaalpas kwijt? Blokkeren gaat snel via de Mobiel Bankieren app of Internet Bankieren. En u kunt meteen een nieuwe pas aanvragen. Heeft u uw pas weer gevonden? Deblokkeren gaat al net zo snel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief