Naar de navigatie Naar de inhoud

Eens over de scheiding

Kan ik scheiden zonder dat ik persoonlijk naar de rechtbank hoef?

Ja, dat kan zeker. Als u het eens bent over de scheiding en alle bijkomstige afspraken, dan is het verzoek bij de rechter niet meer dan een formaliteit.

U kunt samen één advocaat nemen, die namens u een verzoek tot scheiding indient bij de rechtbank. Als u vervolgens alle afspraken heeft vastgelegd, kan uw advocaat namens u naar de rechtbank. U hoeft hier niet bij aanwezig te zijn.

Om de scheiding definitief te maken, laat uw advocaat de uitspraak van de rechter inschrijven in de registers van de burgerlijke stand. Dit moet binnen zes maanden gebeuren, anders geldt de uitspraak niet meer. Het is dus belangrijk dat u controleert dat dit goed gebeurt. Uw advocaat ontvangt een inschrijvingsbewijs. Dit kunt u bij hem of haar opvragen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.