Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw gezamenlijke lening

Scheiden en een gezamenlijke lening. Wat nu?

Heeft u samen een lening en loopt die door tot na uw scheiding? Het kan verstandig zijn deze vóór uw scheiding terug te betalen. U kunt de lening ook splitsen. U sluit dan in feite allebei een nieuwe lening af. Wilt u weten of dat haalbaar is en wat het beste is in uw situatie? Bespreek het dan gerust met een adviseur van ABN AMRO. Hieronder leest u alvast over de mogelijkheden.

 

De lening op twee namen laten staan

Het kan financieel gezien het beste zijn om de lening op uw beide namen te laten staan. U betaalt deze na de scheiding nog samen af. U spreekt dan met elkaar af hoe u samen de aflossing regelt.
Let er wel op dat u beiden aansprakelijk blijft voor het totale openstaande bedrag.

De lening op één naam zetten

U kunt de lening ook op één naam laten zetten. Eén persoon betaalt de lening dan verder af. U spreekt onderling af hoe u dit financieel afhandelt. ABN AMRO beoordeelt of degene die de lening voortzet, voldoet aan de eisen voor de lening.

 

De lening opsplitsen

Bij het opsplitsen van de lening neemt u allebei de helft van de schuld over. Een andere verdeling kan ook. ABN AMRO beoordeelt of u beiden voldoet aan de eisen voor de lening.

De lening beëindigen

U betaalt de lening terug met geld van bijvoorbeeld een spaarrekening. De lening stopt dan. Heeft u hier niet genoeg geld voor? Dan kunt u beiden een nieuwe lening afsluiten en daarmee de lening terugbetalen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.