Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw gezamenlijke lening

Scheiden en een gezamenlijke lening. Wat nu?

Heeft u samen een lening en loopt die door tot na uw scheiding? Het kan verstandig zijn deze vóór uw scheiding terug te betalen. U kunt de lening ook splitsen. U sluit dan in feite allebei een nieuwe lening af. Wilt u weten of dat haalbaar is en wat het beste is in uw situatie? Bespreek het dan gerust met een adviseur van ABN AMRO. Hieronder leest u alvast over de mogelijkheden.

 

De lening op twee namen laten staan

Het kan financieel gezien het beste zijn om de lening op uw beide namen te laten staan. U betaalt deze na de scheiding nog samen af. U spreekt dan met elkaar af hoe u samen de aflossing regelt.
Let er wel op dat u beiden aansprakelijk blijft voor het totale openstaande bedrag.

De lening op één naam zetten

U kunt de lening ook op één naam laten zetten. Eén persoon betaalt de lening dan verder af. U spreekt onderling af hoe u dit financieel afhandelt. ABN AMRO beoordeelt of degene die de lening voortzet, voldoet aan de eisen voor de lening.

 

De lening opsplitsen

Bij het opsplitsen van de lening neemt u allebei de helft van de schuld over. Een andere verdeling kan ook. ABN AMRO beoordeelt of u beiden voldoet aan de eisen voor de lening.

De lening beëindigen

U betaalt de lening terug met geld van bijvoorbeeld een spaarrekening. De lening stopt dan. Heeft u hier niet genoeg geld voor? Dan kunt u beiden een nieuwe lening afsluiten en daarmee de lening terugbetalen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.