Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw bankzaken splitsen bij een scheiding

Uw gezamenlijke bankzaken afwikkelen

Welke producten heeft u met uw partner bij ons afgesloten? Wat wilt u dat daarmee gaat gebeuren? Voor u officieel uit elkaar gaat, is het handig om daar alvast een beeld van te hebben. Uw adviseur van ABN AMRO helpt u graag om uw financiële en verzekeringszaken op een rij te zetten en om uw gezamenlijke bankzaken af te wikkelen.

 

Uw gezamenlijke betaalrekening

Uw gezamenlijke betaalrekening moet u overzetten in 2 aparte rekeningen als die er nog niet zijn. Ook moet u de bevoegdheden voor Internet Bankieren veranderen. En misschien had u samen een creditcard. Dan moet u dat ook wijzigen.

Uw hypotheek

Gaat u de woning verkopen? Of blijft één van u in het huis wonen? Het heeft hoe dan ook financiële gevolgen. Als u de woning overneemt , dan neemt u ook de hypotheek over. Misschien moet de hypotheek worden verhoogd.

 

Uw gezamenlijke lening

Heeft u samen een lening afgesloten? Deze lening kunt u in de meeste gevallen het beste afbetalen. Als dat niet lukt, zal de lening gesplitst moeten worden en kunt u beiden een nieuwe afsluiten.

Uw gezamenlijke verzekeringen

Heeft de scheiding gevolgen voor de inboedel? Vergeet dan niet uw Inboedelverzekering aan te passen. Zorg dat u goed verzekerd blijft, maar niet oververzekerd raakt. Bekijk daarom al uw gezamenlijke verzekeringen.

 

Uw spaar- en beleggingsrekeningen

Uw spaartegoed en de opbrengst van beleggingen wordt tussen u beiden verdeeld. U krijgt ieder de helft, behalve als u hierover andere afspraken heeft gemaakt in uw huwelijkse voorwaarden of scheidingsconvenant.

Uw pensioen

Als u uit elkaar gaat, kan dit gevolgen hebben voor het pensioen dat u opgebouwd heeft. Maak hierover afspraken en leg ze vast in een scheidingsconvenant. Uw scheidingsexpert kan u hierbij helpen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Uw Financieel Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht voor uw belastingaangifte

Het financieel jaarovericht voor uw belastingaangifte

Uw Financieel Jaaroverzicht over 2016 zetten wij tussen eind januari en eind februari voor u klaar in Internet Bankieren. U krijgt een Bankmail zodra u dit overzicht kunt downloaden.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief