Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw bankzaken splitsen bij een scheiding

Uw gezamenlijke bankzaken afwikkelen

Welke producten heeft u met uw partner bij ons afgesloten? Wat wilt u dat daarmee gaat gebeuren? Voor u officieel uit elkaar gaat, is het handig om daar alvast een beeld van te hebben. Uw adviseur van ABN AMRO helpt u graag om uw financiële en verzekeringszaken op een rij te zetten en om uw gezamenlijke bankzaken af te wikkelen.

 

Uw gezamenlijke betaalrekening

Uw gezamenlijke betaalrekening moet u overzetten in 2 aparte rekeningen als die er nog niet zijn. Ook moet u de bevoegdheden voor Internet Bankieren veranderen. En misschien had u samen een creditcard. Dan moet u dat ook wijzigen.

Uw hypotheek

Gaat u de woning verkopen? Of blijft één van u in het huis wonen? Het heeft hoe dan ook financiële gevolgen. Als u de woning overneemt , dan neemt u ook de hypotheek over. Misschien moet de hypotheek worden verhoogd.

 

Uw gezamenlijke lening

Heeft u samen een lening afgesloten? Deze lening kunt u in de meeste gevallen het beste afbetalen. Als dat niet lukt, zal de lening gesplitst moeten worden en kunt u beiden een nieuwe afsluiten.

Uw gezamenlijke verzekeringen

Heeft de scheiding gevolgen voor de inboedel? Vergeet dan niet uw Inboedelverzekering aan te passen. Zorg dat u goed verzekerd blijft, maar niet oververzekerd raakt. Bekijk daarom al uw gezamenlijke verzekeringen.

 

Uw spaar- en beleggingsrekeningen

Uw spaartegoed en de opbrengst van beleggingen wordt tussen u beiden verdeeld. U krijgt ieder de helft, behalve als u hierover andere afspraken heeft gemaakt in uw huwelijkse voorwaarden of scheidingsconvenant.

Uw pensioen

Als u uit elkaar gaat, kan dit gevolgen hebben voor het pensioen dat u opgebouwd heeft. Maak hierover afspraken en leg ze vast in een scheidingsconvenant. Uw scheidingsexpert kan u hierbij helpen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.