Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw bankzaken splitsen bij een scheiding

Uw gezamenlijke bankzaken afwikkelen

Welke producten heeft u met uw partner bij ons afgesloten? Wat wilt u dat daarmee gaat gebeuren? Voor u officieel uit elkaar gaat, is het handig om daar alvast een beeld van te hebben. Uw adviseur van ABN AMRO helpt u graag om uw financiële en verzekeringszaken op een rij te zetten en om uw gezamenlijke bankzaken af te wikkelen.

 

Uw gezamenlijke betaalrekening

Uw gezamenlijke betaalrekening moet u overzetten in 2 aparte rekeningen als die er nog niet zijn. Ook moet u de bevoegdheden voor Internet Bankieren veranderen. En misschien had u samen een creditcard. Dan moet u dat ook wijzigen.

Uw hypotheek

Gaat u de woning verkopen? Of blijft één van u in het huis wonen? Het heeft hoe dan ook financiële gevolgen. Als u de woning overneemt , dan neemt u ook de hypotheek over. Misschien moet de hypotheek worden verhoogd.

 

Uw gezamenlijke lening

Heeft u samen een lening afgesloten? Deze lening kunt u in de meeste gevallen het beste afbetalen. Als dat niet lukt, zal de lening gesplitst moeten worden en kunt u beiden een nieuwe afsluiten.

Uw gezamenlijke verzekeringen

Heeft de scheiding gevolgen voor de inboedel? Vergeet dan niet uw Inboedelverzekering aan te passen. Zorg dat u goed verzekerd blijft, maar niet oververzekerd raakt. Bekijk daarom al uw gezamenlijke verzekeringen.

 

Uw spaar- en beleggingsrekeningen

Uw spaartegoed en de opbrengst van beleggingen wordt tussen u beiden verdeeld. U krijgt ieder de helft, behalve als u hierover andere afspraken heeft gemaakt in uw huwelijkse voorwaarden of scheidingsconvenant.

Uw pensioen

Als u uit elkaar gaat, kan dit gevolgen hebben voor het pensioen dat u opgebouwd heeft. Maak hierover afspraken en leg ze vast in een scheidingsconvenant. Uw scheidingsexpert kan u hierbij helpen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief