Naar de navigatie Naar de inhoud

Onterfd: aanspraak maken op kindsdeel

Hoe kan ik aanspraak maken op mijn kindsdeel?

Erft u niets van uw ouder omdat u bent onterfd? Dan kunt u een beroep doen op uw legitieme portie, ook wel het 'wettelijke kindsdeel' genoemd.

U moet een beroep doen op uw legitieme portie binnen 5 jaar na het overlijden van uw vader of moeder. Reageert u niet binnen die termijn, dan vervalt uw aanspraak op uw legitieme portie. Het is van belang u goed te laten begeleiden door een deskundige als u zich beroept op uw legitieme portie.

De legitieme portie is de helft van een normaal erfdeel. Hij bestaat uit een geldvordering op de nalatenschap. Een onterfd kind heeft dus geen recht op spullen uit de erfenis. De legitieme portie wordt berekend over de waarde van de erfenis en bepaalde schenkingen die de overledene tijdens zijn leven heeft gedaan.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet waar uw geld blijft

Met de Grip-app meer grip op uw geld

Weet waar uw geld blijft

Met Grip weet u precies waar u uw geld aan uitgeeft. Deze app zet al uw inkomsten en uitgaven in categorieën. Handig, zo ziet u meteen wat er elke maand opgaat aan bijvoorbeeld boodschappen.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief