Naar de navigatie Naar de inhoud

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wanneer is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten?

Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u niet wilt dat uw partner erop achteruit gaat na uw overlijden. Of als u uw zakenpartner wilt uitkopen bij zijn overlijden.

Met het geld dat vrijkomt na uw overlijden, kan bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek worden afgelost. Uw partner heeft dan minder financiële lasten. Of uw partner zet de uitkering op een spaarrekening en heeft zo extra inkomsten. Het is afhankelijk van de situatie of de uitkering vrij van erfbelasting kan zijn.

Als u een bedrijf heeft met een zakenpartner, kunt u ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. U sluit dan een verzekering af op het leven van uw zakenpartner en uw zakenpartner op uw leven. Overlijdt uw zakenpartner, dan kunt u met de uitkering zijn aandeel in de onderneming kopen van zijn erfgenamen.

Bij ABN AMRO heet de overlijdensrisicoverzekering de Risicoverzekering. Iedereen tussen de 17 en 65 jaar kan deze afsluiten.

Tip:
Laat u door een ABN AMRO adviseur inlichten over de Risicoverzekering. Zij kunnen u uitleggen hoe u bijvoorbeeld voorkomt dat u erfbelasting moet betalen over de uitkering.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.