Naar de navigatie Naar de inhoud

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wanneer is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten?

Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u niet wilt dat uw partner erop achteruit gaat na uw overlijden. Of als u uw zakenpartner wilt uitkopen bij zijn overlijden.

Met het geld dat vrijkomt na uw overlijden, kan bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek worden afgelost. Uw partner heeft dan minder financiële lasten. Of uw partner zet de uitkering op een spaarrekening en heeft zo extra inkomsten. Het is afhankelijk van de situatie of de uitkering vrij van erfbelasting kan zijn.

Als u een bedrijf heeft met een zakenpartner, kunt u ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. U sluit dan een verzekering af op het leven van uw zakenpartner en uw zakenpartner op uw leven. Overlijdt uw zakenpartner, dan kunt u met de uitkering zijn aandeel in de onderneming kopen van zijn erfgenamen.

Bij ABN AMRO heet de overlijdensrisicoverzekering de Risicoverzekering. Iedereen tussen de 17 en 65 jaar kan deze afsluiten.

Tip:
Laat u door een ABN AMRO adviseur inlichten over de Risicoverzekering. Zij kunnen u uitleggen hoe u bijvoorbeeld voorkomt dat u erfbelasting moet betalen over de uitkering.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.