Naar de navigatie Naar de inhoud

Mensen uitsluiten van uw erfenis

Op welke manier kan ik mensen uitsluiten van mijn erfenis?

In uw testament kunt u aangeven wie van u gaan erven. Degene die niet genoemd wordt, is dan uitgesloten van uw erfenis. U kunt degene die u wilt onterven ook noemen: 'Ik benoem tot mijn erfgenamen mijn neven en nichten, behalve ...'.

Bent u zich er wel van bewust dat onterfde kinderen altijd recht hebben op de legitieme portie. Hiermee kunnen zij geen goederen opeisen, maar wel de helft van het bedrag waar zij anders recht op hadden. Het kind kan tot 5 jaar na het overlijden een beroep doen op zijn/haar legitieme portie.

Een onterfde partner heeft ook rechten. Zo kan een onterfde echtgenoot de ouderlijke woning en meubels voor eigen verzorging gebruiken tot 6 maanden na het overlijden. Afhankelijk van de financiële positie van die echtgenoot heeft hij nog meer rechten.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief