Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat u kunt regelen

Laat uw nabestaanden verzorgd achter

U denkt er misschien liever niet over na, maar hoe laat u uw nabestaanden achter? Moeten zij uw uitvaart betalen? En kunnen uw partner en eventuele kinderen in het huis blijven wonen als u eerder komt te overlijden? Wie krijgt uw persoonlijke eigendommen? Als u het nu regelt, geeft dat u rust en uw dierbaren zekerheid.

Gespaard voor uw uitvaart?

Weten uw nabestaanden of u een uitvaartverzekering heeft? En zo ja, waar de polis ligt? Of heeft u daarvoor gespaard op een spaarrekening? Een gemiddelde uitvaart kost namelijk al snel zo'n € 7.500,-. Het is verstandig dat u aan uw nabestaanden laat weten wat u heeft geregeld. Door een goede voorbereiding neemt u ze een hele zorg uit handen.

Zekerheid voor uw nabestaanden

Woont u samen met een partner en/of kinderen? Dan is het fijn als zij in het huis kunnen blijven wonen en er qua inkomen niet op achteruit gaan. Het geeft rust voor uzelf en zekerheid voor uw nabestaanden als u van tevoren goed heeft geregeld dat de hypotheek gewoon betaald kan worden als u er niet meer bent.

Schenken aan uw (klein)kinderen

Kunt u uw (klein)kinderen iets nalaten? Dan is het financieel aantrekkelijker om op tijd te schenken. Zo voorkomt u dat zij veel erfbelasting moeten betalen. Als uw schenking minder is dan een bepaald bedrag per jaar, betalen zij immers geen belasting over het bedrag dat u schenkt.

Uw betaal- en spaarrekeningen

Rekeningen die alleen op uw naam staan, worden na uw overlijden meteen geblokkeerd. Ook vervallen de machtigingen die aan uw rekening(en) zijn gekoppeld. Dit doen wij om te voorkomen dat onbevoegden kunnen beschikken over uw rekeningen.
Betalingen die dringend gedaan moeten worden, zoals huur/hypotheek, kunnen wij voor u regelen. Rekeningen die op twee namen staan, blijven uiteraard voor de mederekeninghouder toegankelijk.

Wat kunt u nog meer regelen?

Heeft u zich weleens afgevraagd of het nodig is om een testament op te laten stellen? En wat is een codicil? Waar laat u uw codes voor toegang tot bijvoorbeeld Facebook en uw mobiele telefoon? Lees in onze brochure waar u nog meer aan kunt denken om uw nabestaanden nu al zorg uit handen te nemen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.