Naar de navigatie Naar de inhoud

Nabestaanden en de erfenis

Uitgelicht

-

Een overlijden melden aan instanties

Er zijn diverse instanties waar u een overlijden moet melden. In dit artikel zetten wij er een aantal op een rijtje zoals de huisarts, burgerlijke stand en ABN AMRO Nabestaandendesk.

 

Bankzaken afwikkelen na een overlijden

Een overlijden van een naaste is altijd een emotionele gebeurtenis. En er moet ook veel geregeld worden. Die (extra) last komt vaak op de schouders van één of enkele personen. Bijvoorbeeld de langstlevende partner met soms een kind. Of als uw langstlevende ouder overlijdt: u als kind(eren). U moet niet alleen in korte tijd de uitvaart regelen, ook een aantal praktische zaken is van belang.

-
 
-

Aanspraak maken op nabestaandenpensioen

In Nederland zijn er diverse nabestaandenpensioenen. Voor de wettelijke Anw-uitkering is iedereen die aan bepaalde voorwaarden voldoet automatisch verzekerd. Voor degenen die in loondienst werken, bestaat het aanvullend nabestaandenpensioen.

Vragen van klanten

Waar heb ik een overlijdensakte voor nodig?

Een overlijdensakte dient als officieel bewijs dat iemand overleden is. Diverse instanties, waaronder ABN AMRO, kunnen erom vragen om zaken administratief af te wikkelen.

Hoe vindt de verdeling van een erfenis plaats als er geen testament is?

Hoe vindt de verdeling plaats als er geen testament is? Als er geen testament is opgesteld, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Hoe voorkom ik dat ik een schuld erf?

Helaas komt het voor dat erfgenamen te maken krijgen met een schuld van de overledene. Het is in dat geval mogelijk om de erfenis te verwerpen, dus helemaal niet te accepteren, of beneficiair te aanvaarden. Dat wil zeggen dat u wel erfgenaam bent, maar niet verantwoordelijk wordt met uw privévermogen voor de schulden van de nalatenschap.

Video's over nabestaanden en erfgenamen

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Uw Financieel Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht voor uw belastingaangifte

Het financieel jaarovericht voor uw belastingaangifte

Uw Financieel Jaaroverzicht over 2016 zetten wij tussen eind januari en eind februari voor u klaar in Internet Bankieren. U krijgt een Bankmail zodra u dit overzicht kunt downloaden.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief