Naar de navigatie Naar de inhoud

Nalaten

Nu regelen voor uw nabestaanden

Nu regelen voor uw nabestaanden

Laat uw nabestaanden verzorgd achter

Wat moet u nu regelen om alles goed voor uw nabestaanden achter te laten? Er zijn een paar zaken waarover u kunt nadenken of die u kunt laten vastleggen. Zo kunt u een testament opstellen of een Uitvaartverzekering afsluiten.

Bankzaken afwikkelen na uw overlijden

Bankzaken afhandelen

Melden van overlijden

Als nabestaande moet u veel regelen. Wij helpen u graag om de bankzaken zorgvuldig af te handelen. Het afhandelen van de bankzaken van de overledene verloopt in 4 stappen. De eerste stap is het melden van het overlijden. 

Hoe worden uw bankzaken afgehandeld na overlijden?

Bankzaken afwikkelen na overlijden

Een aantal praktische zaken

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. Niet alleen de uitvaart, maar ook een aantal praktische zaken is van belang. De medewerkers van de Nabestaandendesk van ABN AMRO kunnen u hierbij helpen.

  • 1
    Nu regelen voor uw nabestaanden
  • 2
    Bankzaken afhandelen
  • 3
    Bankzaken afwikkelen na overlijden

Uitgelicht

Wat gebeurt er met uw huis als uw partner overlijdt

Verliest u uw huis als uw partner overlijdt?

Meestal willen partners vastleggen dat de langstlevende in de woning kan blijven wonen. Het is dan goed om stil te staan bij de vraag welke bestemming de woning na overlijden krijgt. En of de langstlevende de lasten van de woning kan dragen. U kunt vooraf een aantal zaken regelen zodat u of uw partner in de eigen woning kan blijven.

 

Hoeveel erfbelasting betalen uw nabestaanden?

Er kunnen veel redenen zijn om ongeveer te willen weten hoeveel erfbelasting uw erfgenamen moeten betalen na uw overlijden. Kunnen zij de erfbelasting betalen? Gaat het om een groot bedrag? Deze antwoorden zijn bekend zodra de omvang van de erfbelasting is vastgesteld.

Hoeveel erfbelasting betalen uw nabestaanden

Video's over nalaten

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.