Naar de navigatie Naar de inhoud

Nalaten

-

Nu regelen voor uw nabestaanden

Laat uw nabestaanden verzorgd achter

Wat moet u nu regelen om alles goed voor uw nabestaanden achter te laten? Er zijn een paar zaken waarover u kunt nadenken of die u kunt laten vastleggen. Zo kunt u een testament opstellen of een Uitvaartverzekering afsluiten.

-

Bankzaken afhandelen

Melden van overlijden

Als nabestaande moet u veel regelen. Wij helpen u graag om de bankzaken zorgvuldig af te handelen. Het afhandelen van de bankzaken van de overledene verloopt in 4 stappen. De eerste stap is het melden van het overlijden. 

Hoe worden uw bankzaken afgehandeld na overlijden?

Bankzaken afwikkelen na overlijden

Een aantal praktische zaken

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. Niet alleen de uitvaart, maar ook een aantal praktische zaken is van belang. De medewerkers van de Nabestaandendesk van ABN AMRO kunnen u hierbij helpen.

 • 1
  Nu regelen voor uw nabestaanden
 • 2
  Bankzaken afhandelen
 • 3
  Bankzaken afwikkelen na overlijden

Uitgelicht

-

Verliest u uw huis als uw partner overlijdt?

Meestal willen partners vastleggen dat de langstlevende in de woning kan blijven wonen. Het is dan goed om stil te staan bij de vraag welke bestemming de woning na overlijden krijgt. En of de langstlevende de lasten van de woning kan dragen. U kunt vooraf een aantal zaken regelen zodat u of uw partner in de eigen woning kan blijven.

 

Hoeveel erfbelasting betalen uw nabestaanden?

Er kunnen veel redenen zijn om ongeveer te willen weten hoeveel erfbelasting uw erfgenamen moeten betalen na uw overlijden. Kunnen zij de erfbelasting betalen? Gaat het om een groot bedrag? Deze antwoorden zijn bekend zodra de omvang van de erfbelasting is vastgesteld.

-

Video's over nalaten

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Pas deblokkeren? Gebruik de app

U kunt uw pas meteen weer gebruiken

Pas weer gevonden? Deblokkeer 'm direct via de app.

Heeft u uw geblokkeerde pas teruggevonden? Dat is fijn, want dan hoeft u geen nieuwe pas aan te vragen. U deblokkeert de pas zelf via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app. Daarna kunt u de pas meteen weer gebruiken.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief