Naar de navigatie Naar de inhoud

Nalaten

-

Wat moet ik nu regelen voor mijn nabestaanden?

Er is een aantal zaken waarover u kunt nadenken of die u kunt laten vastleggen. Zo kunt u diverse documenten laten opstellen om geld en goederen na te laten aan wie u dat wilt.

-

Berekenen: erfbelasting voor uw erfgenamen

Er kunnen veel redenen zijn om globaal te willen weten hoeveel erfbelasting uw erfgenamen moeten betalen bij uw overlijden. Gaat het om een groot bedrag? Kunnen uw erfgenamen de erfbelasting betalen? Deze en andere vragen kunnen wij concreet beantwoorden als de omvang van de erfbelasting is vastgesteld.

 • 1
  Wat moet ik nu regelen voor mijn nabestaanden?
 • 2
  Berekenen: erfbelasting voor uw erfgenamen

Uitgelicht

-

Nalaten zonder ruzie

Het laatste wat u wilt, is dat er na uw overlijden ruzie ontstaat over de erfenis. U bent er zelf niet meer bij om in te grijpen. Door op voorhand een aantal zaken goed te regelen, wordt de kans op ruzie tussen uw erfgenamen verkleind.

 

Testament: uw erfenis goed regelen

Blog van Mr. Tjarko Denekamp over de redenen waarom het belangrijk is uw erfenis goed te regelen en specifiek te zijn in uw testament . Dit illustreert hij aan de hand van een aantal opvallende cases. 

Dit is een document waarin iemand verklaart wat er na het overlijden met zijn of haar nalatenschap moet gebeuren. Met een testament kan iemand dus afwijken van het wettelijk erfrecht. Een notaris stelt een testament op en meldt dit bij het Centraal Testamentenregister. Weet u niet of de overledene een testament had? U kunt dit navragen bij een notaris of bij het Centraal Testamentregister in Den Haag.
-
 
-

Bedrijf goed achterlaten bij overlijden

Als u (plotseling) overlijdt, komen uw nabestaanden voor veel vragen te staan. Niet alleen privé, maar als u een eigen bedrijf heeft ook zakelijk. U doet er goed aan die vragen nu al te beantwoorden.

Video's over nalaten

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Via Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief