Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal: geld na overlijden partner

Overlijden

Klantverhaal over geldproblemen na overlijden partner

"We zeiden altijd tegen elkaar dat we het eigenlijk zouden moeten regelen…"

Danielle's wereld staat volledig op zijn kop als haar partner Chris komt te overlijden. Er komt van alles op haar af. "We hadden nog maar kort geleden samen een huis gekocht, op onze beide inkomens. Een huis dat groot genoeg zou zijn voor een eventuele kinderwens. We zeiden dat we eigenlijk iets zouden moeten regelen, mocht één van ons iets overkomen. Dat hebben we alleen nooit gedaan.” Danielle kan nu al 2 maanden haar hypotheek niet betalen.

 

Danielle en ABN AMRO

"Ik durfde eigenlijk niet te bellen", geeft Danielle toe. "Maar ik zag ook geen andere mogelijkheid meer. Aan de afdeling Debiteurenbeheer heb ik mijn verhaal gedaan. Ik voelde me schuldig, maar kon er ook niets anders meer van maken. Ik ben vervolgens echt goed geholpen. De looptijd en de rentevastperiode  van mijn hypotheek werden aangepast, waardoor mijn maandelijkse lasten iets lager werden. Het scheelde mij netto het bedrag dat ik te kort kwam. Daarna heb ik het huis in de verkoop gezet, want de lasten bleven natuurlijk hoog. In de tussenliggende periode heeft de budgetcoach mij geholpen om structurele uitgaven onder de loep te nemen en om zo meer financiële armslag te houden. Het is nu achter de rug, en ik ben blij dat er een oplossing was voor mijn situatie. Die was namelijk al vreselijk genoeg."

Ook interessant voor u

Zo krijgt u nog meer inzicht, overzicht en financiële ruimte.

Wilt u ook praten over uw geldproblemen?

Bel dan en u wordt direct geholpen door een deskundige medewerker die met u meedenkt. Samen met u zoeken we naar een oplossing voor uw financiële problemen.

Hulp nodig bij financiële problemen? Bel ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.

020 - 34 33 800 (lokaal tarief)

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.