Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal: geldproblemen door hoge uitgaven

Structureel hoge uitgaven

Klantverhaal over een onverwachte grote uitgave

Een gat in je hand en slechte deals

Rob en Rianne wonen sinds 2009 samen en genieten van het goede leven. Rob houdt enorm van mooie spullen en heeft een interieurzaak. "Ons huis is net een showroom", zegt Rianne, die grappend aangeeft dat Rob de grootste klant van zijn eigen  winkel is. Rianne heeft een hoge creditcardschuld na een half jaar reizen. De combinatie zorgt ervoor dat de financiële positie van Rob en Rianne iedere maand slechter wordt. Het openstaande krediet kunnen ze niet meer terugbetalen. Als er een betaling wordt gemist, komen zij in contact met Debiteurenbeheer.

 

Rob, Rianne en de oplossing van ABN AMRO

We zien veel klanten die structureel te hoge uitgaven hebben. En vaak zijn er simpele aanpassingen in het uitgavenpatroon die al lucht geven in krappe tijden. Zo bleek dat een inzicht in alle inkomsten en uitgaven, samen met begeleiding door de budgetcoach van ABN AMRO voldoende was om Rob en Rianne binnen 6 maanden uit de rode cijfers te halen. Rob: "Ja, het was wel even wennen. We hebben echt keuzes gemaakt om geen geld meer uit te geven aan bepaalde zaken, waardoor we iedere maand geld overhouden om te reserveren. Maar het werd na een aantal maanden echt een sport. Nu weet ik beter hoe ik mijn financiën kan controleren. En ook hoe ik mijn koopdrang kan beheersen."

Ook interessant voor u

Zo krijgt u nog meer inzicht, overzicht en financiële ruimte.

Wilt u ook praten over uw geldproblemen?

Bel dan en u wordt direct geholpen door een deskundige medewerker die met u meedenkt. Samen met u zoeken we naar een oplossing voor uw financiële problemen.

Hulp nodig bij financiële problemen? Bel ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.

020 - 34 33 800 (lokaal tarief)

Log veilig in met iDIN

Probeer het nu bij uw belastingaangifte

inloggen bij de belastingdienst met idin

U zit klaar voor uw belastingaangifte. Maar dan. Wat is uw DigiD-wachtwoord ook alweer? Met iDIN hoeft u geen wachtwoorden meer te onthouden. U gebruikt de veilige inlogmethode van uw bank. Bij de Belastingdienst, maar ook bij andere instanties.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief