Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal: hoge uitgaven en geldproblemen

Structureel hoge uitgaven

Klantverhaal over een onverwachte grote uitgave

Een gat in je hand en slechte deals

Rob en Rianne wonen sinds 2009 samen en genieten van het goede leven. Rob houdt enorm van mooie spullen en heeft een interieurzaak. "Ons huis is net een showroom", zegt Rianne, die grappend aangeeft dat Rob de grootste klant van zijn eigen  winkel is. Rianne heeft een hoge creditcardschuld na een half jaar reizen. De combinatie zorgt ervoor dat de financiële positie van Rob en Rianne iedere maand slechter wordt. Het openstaande krediet kunnen ze niet meer terugbetalen. Als er een betaling wordt gemist, komen zij in contact met Debiteurenbeheer.

 

Rob, Rianne en de oplossing van ABN AMRO

We zien veel klanten die structureel te hoge uitgaven hebben. En vaak zijn er simpele aanpassingen in het uitgavenpatroon die al lucht geven in krappe tijden. Zo bleek dat een inzicht in alle inkomsten en uitgaven, samen met begeleiding door de budgetcoach van ABN AMRO voldoende was om Rob en Rianne binnen 6 maanden uit de rode cijfers te halen. Rob: "Ja, het was wel even wennen. We hebben echt keuzes gemaakt om geen geld meer uit te geven aan bepaalde zaken, waardoor we iedere maand geld overhouden om te reserveren. Maar het werd na een aantal maanden echt een sport. Nu weet ik beter hoe ik mijn financiën kan controleren. En ook hoe ik mijn koopdrang kan beheersen."

Ook interessant voor u

Zo krijgt u nog meer inzicht, overzicht en financiële ruimte.

Wilt u ook praten over uw geldproblemen?

Bel dan en u wordt direct geholpen door een deskundige medewerker die met u meedenkt. Samen met u zoeken we naar een oplossing voor uw financiële problemen.

Hulp nodig bij financiële problemen? Bel ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.

020 - 34 33 800 (lokaal tarief)

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.