Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal: geld na arbeidsongeschiktheid

Geen inkomsten meer door ziekte

Klantverhaal over financiële problemen bij werkeloosheid

Ons leven staat op zijn kop

Simone en Richard zijn 20 jaar getrouwd. Kort na dit jubileum wordt er bij Richard een ernstige ziekte geconstateerd. De medische molen vergt veel van Richard en zijn kleine bedrijf in de visserij, waar Simone en hij altijd prima van konden leven, gaat failliet.
Naast het wegvallen van het inkomen uit de zaak, heeft de zaak ook nog een schuld aan de Belastingdienst die door Richard betaald moet worden. Daarnaast hebben Richard en Simone een lening en een hypotheek bij ABN AMRO.

 

Richard, Simone en de hulp van ABN AMRO

De afdeling Debiteurenbeheer van ABN AMRO is met Richard en Simone in gesprek gegaan. Het ziet er niet naar uit dat Richard beter zal worden. Het huis en de bijbehorende lasten kunnen niet door Simone alleen worden betaald. Zij zullen op zoek moeten gaan naar een goedkopere woning.
Op het huis zit een overwaarde. ABN AMRO zoekt uit of die voldoende is om hun schulden af te lossen. Met de uitkering van Simone en het beperkte inkomen van Richard vanuit een verzekering, hebben zij voldoende inkomsten om samen te kunnen leven. Richard en Simone kunnen een Flexibel Hypotheek Krediet afsluiten voor de periode totdat hun huis is verkocht.

Ook interessant voor u

Zo krijgt u nog meer inzicht, overzicht en financiële ruimte.

Wilt u ook praten over uw geldproblemen?

Bel dan en u wordt direct geholpen door een deskundige medewerker die met u meedenkt. Samen met u zoeken we naar een oplossing voor uw financiële problemen.

Hulp nodig bij financiële problemen? Bel ons van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.

020 - 34 33 800 (lokaal tarief)

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.