Naar de navigatie Naar de inhoud

Fit blijven tijdens feestdagen

Sporten hoeft niet duur te zijn

Tijdens de feestdagen snoepen we toch net iets meer dan gewoonlijk. Al die lekkere pepernoten, oliebollen, wafels zijn moeilijk te weerstaan. Het is daarom belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Ook al heeft u in december wellicht minder te besteden door alle extra uitgaven, het is geen reden om niet te sporten. Fit Girl Vladana Vulevic van de community #FITGIRLCODE laat u zien dat voldoende bewegen niet duur hoeft te zijn.

Tip 1: Ga toch fietsen!

Herkent u dat? Dat u thuis komt na een bezoek aan de supermarkt en erachter komt iets vergeten re zijn? Natuurlijk is dat heel vervelend, maar u kunt het ook als zien als extra cardio. Pak de fiets in plaats van de auto, of ga lekker een stukje wandelen. Zo bespaart u geld én verbrandt u toch nog wat extra calorieën. En u kunt tijdens het kerstdiner nog wat meer genieten van al het lekkers.

2. Thuis sporten

De meeste gyms zijn tijdens de feestdagen gesloten, wat niet echt motiveert om te gaan sporten. Geen reden om dan niet te bewegen! Er zijn namelijk talloze workouts op YouTube te vinden die u gewoon gratis en voor niets thuis kunt doen. Het kost maar 10 minuten van uw tijd en dan kunt u er weer tegenaan! Wie heeft een gym nodig als u thuis uw eigen gym kunt creëren?

3. Running home for Christmas

Download een leuke kerst playlist voor op uw mobiel! Dit maakt het sporten leuker en u bent gelijk in de kerststemming.

4. Sleep uw vrienden en familie van de bank

Samen sporten of bewegen is leuk, zeker tijdens de feestdagen. De tijd van het jaar waarin het volledig draait om samen zijn met uw vrienden en familie. Denk dan bijvoorbeeld aan samen een wandeling maken om het eten te laten zakken na het kerstdiner, zo komt u meteen van uw opgeblazen gevoel af en haalt u ook nog eens een frisse neus.

5. Geniet

Vergeet vooral niet te genieten van al het lekkere eten en het gezelschap van uw geliefden. Er is geen reden om met schuldgevoel aan de kersttafel te zitten, en al helemaal niet met deze tips.

Geen reden voor weinig lichaamsbeweging dus. U kunt prima fit blijven tijdens de feestdagen ook al heeft u een beperkt budget! Wilt u volgend jaar iets meer te besteden hebben in de maand december? Spaar dan het hele jaar door elk maand een klein vast bedrag. Lees meer bespaartips voor deze feestmaand.

Bespaartips voor december

Wilt u volgend jaar iets meer te besteden hebben in de maand december? Spaar dan het hele jaar door elke maand een klein vast bedrag. Lees meer bespaartips voor deze feestmaand.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.